Knoppen zichtbaar
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Contact us
Knoppen verstoppen

7 tips voor telefonische acquisitie

Voor veel mensen is het lastig om een klant, of prospect te bellen. Ze vinden het zo spannend dat ze het uit blijven stellen. Daardoor blijft er veel omzet liggen en op de klant komt het ook niet erg geïnteresseerd over. Wanneer outbound bellen (naar buiten bellen) voor jou ook soms zo lastig is dan wordt het een stuk makkelijker met deze 7 tips voor telefonische acquisitie!

7 tips voor telefonische acquisitie

1.  Accepteer het. Jij bent een verkoper. Net zoals iedereen
Veel mensen accepteren niet dat wat ze doen ‘verkopen’ heet! Wanneer ‘verkopen’ is wat je doet, dan ben je een verkoper.. Jezelf  een accountmanager, vertegenwoordiger, intercedente, business-consultant o.i.d. noemen doet daar niks aan af. Jij bent een verkoper. Accepteer het!

2.  Geloof in jouw toegevoegde waarde
Jij bent uniek en waardevol als individu en professional. Het product of dienst dat je verkoopt creëert ook een toegevoegde waarden wanneer jij het bij de juiste klant laat passen. Wanneer jij overtuigt bent van de waarde die jij toevoegt met je product of dienst ben je erg overtuigend en onweerstaanbaar. Wanneer je niet achter jouw dienst of services staat kun je beter een ander product of dienst kiezen. Succes is een mindset!

3.  Stel jezelf dagelijks een ‘prospect-doel’
Kies dagelijks een’prospect-doel’ voor nieuwe prospects. Bijvoorbeeld; ‘Ik bel iedere dag 2 nieuwe prospects’. De telefoon is een prima communicatiemiddel voor het benaderen van nieuwe klanten. Maar ook LinkedIn of E-mails zijn steeds meer geaccepteerde kanalen. Vooral als het erg lastig blijkt te zijn om een prospect telefonisch te pakken te krijgen. Het voordeel van telefoneren is dat het persoonlijker is en je direct kunt reageren.

4.  Gebruik een klantgericht belscript
Schrijf en gebruik een klantgericht belscript, gericht op de zienswijze en behoeften van jouw klant. Oefen net zo lang met je belscript dat het niet meer nodig hebt. Op die manier heb je een goed, klantgericht en overtuigend verhaal dat natuurlijk overkomt. Niets is erger dan gehakkel of een script dat wordt voorgelezen.

5.  Laat een effectieve voicemail achter
Laten we wel wezen. Wanneer je koud belt is de kans groot dat je een voicemailbericht moet inspreken omdat je prospect op dat moment niet bereikbaar is. Wanneer je jezelf traint in het achterlaten van een effectieve voicemail dan zul je vaker een reactie terug krijgen van je prospect. Probeer een nummer te noemen in je voorstel. Bijvoorbeeld; …’leidt tot een toename van 25% van uw website traffic’ Ook op een voicemail laat je een ‘call to action’ achter. M.a.w. vraag altijd de prospect jou terug te bellen.

6.  Luister naar jezelf
Jouw telefoon heeft ongetwijfeld mogelijkheden om het telefoongesprek op te nemen. Dit stelt je in de gelegenheid om jouw telefoongesprek en je voicemails die je inspreekt kritisch te beluisteren. Je luistert dan niet alleen naar wat je precies zegt maar ook hoe het klinkt. Het is bekend dat het HOE je het zegt een grote inpakt heeft de impact van jouw boodschap. Maak het iedere keer weer een beetje beter.

7.  Volg je acties op
Geen reactie? Wist je dat gemiddeld 7 calls nodig zijn voor een verkoop? Blijf dus proberen, net zolang je een echte nee krijgt! Maximaal een poging of 3 per week om niet vervelend te worden gevonden en dat een week of twee, drie lang. Dan wacht je een week of twee, drie en probeer je het gewoon opnieuw. Door zo’n interval toe te passen geef je even wat ruimte. Het kan de ander gewoon even niet passen of misschien is hij om andere redenen niet bereikbaar. Wanneer je een voicemail bericht krijgt of een telefoniste je oproep beantwoordt laat je een bericht achter waarin je  om een actie verzoekt. Niet iedereen zal dat doen. Sommige echter wel.

Verkopen en relatiebeheer is ook een getallen kwestie. Zorg ervoor dat je genoeg prospect in jouw ‘pipeline’ hebt zitten. Als je weet dat 9 klanten ‘nee’ zeggen moet je er dus 50 bellen voor 5 verkopen. Zo simpel is het!

Op jouw succes!

Adrian van Iersel | GOAL trainingen

Meer blogs over dit onderwerp:

Wil je net als ruim 8.500 andere lezers iedere maand de tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor de GOAL Inspirator.  Snel en eenvoudig ook weer af te melden. Je ontvangt dan meteen het gratis E-book ‘Doelen stellen’

Ebook Doelen Stellen | GOAL trainingenWaardeer je ons werk en onze blogs? Deel ze met je vrienden op social!

Deel dit aub!
Share On Twitter
Share On Linkdin
Contact us
Leave a comment

7 tips om je medewerkers te motiveren!

Gemotiveerd en enthousiast blijven tijdens het werk kan moeilijk zijn voor veel werknemers. Terwijl de managers en werkgevers proberen om het bedrijf vooruit te duwen en klanten tevreden te houden, kunnen ze soms vergeten hun werknemers te motiveren, te inspireren en het enthousiasme hoog te houden. Hier zijn 7 tips over hoe je je werknemers gemotiveerd en positief kunt houden tijdens de tijd dat ze bij je bedrijf werkzaam zijn.

medewerkers motiveren

medewerkers motiveren

1.   Open communicatie
Niemand wordt graag in het ongewisse gelaten. Vooral de werknemers niet als het over hun werk gaat. Met open communicatie zullen werknemers zich meer begrepen en gerespecteerd voelen. Natuurlijk hoef je niet elke detail te vertellen. Maar tijdige communicatie van belangrijke details op een professionele manier is belangrijk om ze gemotiveerd te houden.

2.   Geef ze een inspirerende missie
Een cruciaal onderdeel van het enthousiasmeren en inspireren van je werknemers is hen een doel te geven dat ze begrijpen en waar ze trots op kunnen zijn. Niets is meer demotiverend dan werken zonder een duidelijke visie en kennis van hoe je werk invloed heeft op het totaalplaatje van het bedrijf. Een missie of een aantal doelstellingen die echt aansluiten bij het doel van al die hard gewerkte uren, dat betekent dus niet het maken van meer geld voor het bedrijf. Een juiste missie kan fungeren als een effectief instrument om meer inspiratie op te wekken.

3.   Help hen beter te worden
Werknemers willen vooruit komen in hun afdelingen, hun bedrijf en hun carrière. Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei kunnen helpen medewerkers te motiveren op het werk. Geef ze concrete en constructieve feedback, zodat ze weten hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren. Hen helpen om beter te worden, zal hun gevoel van eigenwaarde en de manier waarop ze zich voelen over hun werk verbeteren.

4.  Erken hun werk
Een van de belangrijkste redenen waarom werknemers hun enthousiasme verliezen tijdens het werk is het gevoel hebben dat wat ze doen niets uitmaakt. Dat het werk geen positieve feedback van hun managers garandeert. Iets zo eenvoudig als een e-mail bedankje aan de werknemers van een gehele afdeling voor de extra uren in het weekend, of een vermelding op een personeelsvergadering, kan een groot verschil in de motivatie van je medewerkers maken.

5.  Word hun advocaat
Niets demotiveert medewerkers sneller dan het hebben van een baas waarvan ze voelen dat die niet aan hun kant staat. De primaire rol van een manager zou moeten zijn om zijn team te helpen hun werk te doen en ervoor te zorgen dat ze de hulpmiddelen, inbreng en ondersteuning hebben om het goed te kunnen doen. Praat met je medewerkers, vraag of ze geen problemen of vragen hebben en vertegenwoordig de belangen van je werknemers. Dit zijn allemaal manieren waarop je kan fungeren als hun pleitbezorger.

6.  Stimuleer onderling teamwork
Werknemers in afzondering laten werken kan leiden tot het gevoel dat ze geen deel uitmaken van het team. Dat kan dus invloed hebben op hun motivatie. Moedig werknemers aan om samen te werken, om elkaar te leren kennen en laat ze van elkaar leren. Kameraadschap kan grote stappen maken naar het gevoel van saamhorigheid.

7.   Deal met de ongemotiveerde werknemers
Ten slotte zijn er enkele gevallen waarin een werknemer simpelweg helemaal niet wil werken. Deze werknemers zijn niet alleen ongemotiveerd of niet enthousiast, ze zijn in bijna allergisch voor werken en zullen er alles aan doen om het te vermijden. Het probleem hier is dat hun negatieve houding veel invloed kan hebben op de rest van het team en dat verlaagt de motivatie op de werkvloer. In deze gevallen moeten de managers de zaak zo snel mogelijk aanpakken. Zelfs als dat uiteindelijk ontslag betekent.

Gefrustreerde, negatieve en al afgehaakte medewerkers zijn slecht voor je business, voor je team en voor jouw gezondheid. Snel ingrijpen is de beste remedie. Succes met het implementeren van deze 7 tips!

Op jouw succes!

Adrian van Iersel | GOAL trainingen

Meer blogs over dit onderwerp:

Wil je net als ruim 8.500 andere lezers iedere maand de tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor de GOAL Inspirator.  Snel en eenvoudig ook weer af te melden. Je ontvangt dan meteen het gratis E-book ‘Doelen stellen’

Ebook Doelen Stellen | GOAL trainingenWaardeer je ons werk en onze blogs? Deel ze met je vrienden op social!

 

Deel dit aub!
Share On Twitter
Share On Linkdin
Contact us
Leave a comment

Hoe maak je van een B-team een A-team?

Uiteindelijk krijg je dan die promotie waar je zo lang op hoopte. Toch voel je je een beetje bezorgd en teleurgesteld. Niet omdat je denkt dat je de job zelf niet aan kan, maar eerder omdat je nu een team uiteenlopende mensen moet gaan managen die elk een eigen manier van werken hebben.
De voormalige manager werd van zijn positie ‘verlost’ omdat zijn team niet aan de normen voldeed en omdat ze niet de gewenste targets behaalde. Zijn B-team is nu jouw team. Een team dat gewend is een vriendschappelijke relatie te hebben met de manager, wat leidde tot een soepel beheer. Bovendien is het team niet al te tevreden met het feit dat hun ‘vriend’ plaats heeft moeten maken voor jou.
Wat kun je in dit geval doen om de touwtjes in handen te nemen en van dit team een A-team te maken? Wij hebben alvast de beste en meest efficiënte manieren op een rijtje gezet.

Hoe maak je van een B-team een A-team?

1.   Leer je team beter kennen.
Niet op een vriendelijke manier uiteraard, maar op professioneel niveau. Wat zijn de sterke en zwakke punten van elk individu? Wie voelt zich het best in welke rol? Als je dit allemaal hebt ontdekt, kun je een nieuwe tactiek of strategie opbouwen. Op deze manier heeft je team ook het gevoel dat jij naar ze luistert, al werk je enkel met hun sterke en zwakke punten. Het is vaak ook goed een teammeeting te houden waarin je deze punten bespreekt zodat iedereen op de hoogte is van de gang van zaken.

2.   Zorg ervoor dat jij op de hoogte bent.
Zorg ervoor dat jij op de hoogte bent van alle belangrijke zaken en de werking van het bedrijf/de operatie ervan. Dit maakt jou meer zelfverzekerd over de positie en je zult je team beter kunnen helpen wanneer zij vragen of problemen hebben. Het is ook duidelijk dat jij jouw doelstellingen voor het bedrijf duidelijk maakt aan je team. Op deze manier werkt iedereen aan hetzelfde doel.

3.   Geef voldoende training en coaching aan je team.
Geef voldoende training en coaching aan je team. Indien je merkt dat iemand minder goed is in een bepaalde taak, is het belangrijk hem of haar hierin bij te sturen. Dit zal niet alleen beter zijn voor het bedrijf zelf maar de persoon in kwestie zal hierdoor ook groeien. Als jij toont dat jij belangstelling hebt voor je teamleden, zullen zij dit vast en zeker waarderen, wat ook tot uiting komt in de prestaties van je team.

4.   Ieders mening is van belang.
Het is belangrijk dat je luistert naar de ideeën en opmerkingen van je teamleden. Zij kunnen misschien wel jouw ‘junior’ zijn, maar dat wil niet zeggen dat zij minder goede ideeën hebben dan jezelf. Het is daarna aan jou om deze ideeën nauwgezet te bekijken en er al dan niet iets mee te doen.

5.   Leer je medewerkers écht kennen.
Leer je medewerkers écht kennen op een meer persoonlijk niveau.Het is belangrijk dat je de meest belangrijke zaken die spelen in het leven van ieder van je teamleden kent. Let er wel op dat je niet te vriendschappelijk wordt met je personeel. Een tè vriendschappelijke verhouding maakt je medewerkers tè flexibel, tè makkelijk en losjes op de werkvloer, waardoor hun prestaties dalen. Het vinden van een gulden middenweg is dus zeer belangrijk.

6.   Geef iedereen de kans om te groeien binnen het bedrijf.
Geef iedereen de kans om te groeien binnen het bedrijf. Dit kan onder andere gedaan worden door trainingen te geven, maar als blijkt dat iemand in je team zijn werkzaamheden uitstekend verricht, is het ook belangrijk dat je dit opmerkt, uitspreekt, (compliment) en deze persoon eventueel meer verantwoordelijkheid geeft.

7.   Durf fouten te maken.
Van fouten leer je. Deze regel geldt overal dus ook op de werkvloer. Als er een fout wordt gemaakt, is het beter om de persoon in kwestie hierover apart aan te spreken en hem te vertellen hoe hij of zij de situatie de volgende keer op een betere manier kan aanpakken. Zorg ervoor dat de persoon in kwestie weet waar hij/zij in de fout ging en dat hij/zij ook effectief begrijpt hoe de situatie beter aan te pakken.

8.   Durf snel beslissingen te maken.
Soms is het belangrijk om een snelle beslissing te maken. Doe dit zelfverzekerd. Het is immers je werk. Als iemand slecht presteert, is het aan jou hier iets aan te doen. Indien nodig is het soms zelfs beter deze persoon te laten gaan. Aan de andere kant is het ook belangrijk goed werk op te merken. Vertel de persoon in kwestie dan ook hoe goed hij presteert. Zo zal hij zich op zijn beurt meer gemotiveerd en gewaardeerd voelen.

Als je deze stappen volgt en effectief naleeft, zul je al snel merken dat de moraal van je team stijgt en dat iedereen zich beter zal voelen nu jij manager bent. De prestaties van je team zullen stijgen en iedereen zal met plezier aan de slag gaan. Langzaam ontwikkelt dit team zich tot A-team! Dit maakt niet alleen jouw taak makkelijker, maar zal ook positief worden ontvangen door jouw leidinggevende.

Op jouw succes!

Adrian van Iersel | GOAL trainingen

Meer blogs over dit onderwerp:

Wil je net als ruim 8.500 andere lezers iedere maand de tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor de GOAL Inspirator.  Snel en eenvoudig ook weer af te melden. Je ontvangt dan meteen het gratis E-book ‘Doelen stellen’

Ebook Doelen Stellen | GOAL trainingenWaardeer je ons werk en onze blogs? Deel ze met je vrienden op social!

 

Deel dit aub!
Share On Twitter
Share On Linkdin
Contact us
Leave a comment

12 kansen om complimenten te geven

Een compliment voedt de motivatie van je medewerker! Iedere dag een compliment geven klinkt misschien wat overdreven maar het is veel makkelijker dan je denkt. ‘Wat zie ik jullie plezier hebben’: is al een compliment waarmee je de ander bewust maakt van de lol die hij op dat moment uitstraalt. Het leidt tot nòg meer plezier en de ander voelt zich opgemerkt en gewaardeerd.

Een van de diepste menselijke behoeften is om gewaardeerd te worden. Helaas zijn wij in Nederland en België niet gewend om complimenten te geven. Sterker nog, we weten vaak niet eens hoe ze we moeten ontvangen. Toch zijn complimenten één van de krachtigste (en goedkoopste) manier om je medewerkers te motiveren.

12 kansen om complimenten te geven

12 kansen om complimenten te geven

Nog een beetje onzeker hoe je hier mee beginnen kunt? In deze blog geef ik 11 manieren hoe jij je waardering voor je medewerkers en collega’s met complimenten kunt laten blijken.

1.   Geef een compliment over een verandering
Wanneer je een opmerking hebt gemaakt over het gedrag van medewerkers op hun werk, zoals het te laat komen, het whatsapp-en onder werktijd, het praten tijdens een training, complimenteer de persoon dan als je ziet als dit veranderd is. De ander voelt zich gezien en is gemotiveerd om dit gedrag vol te houden.

2.    Geef een compliment door vertrouwen
Door je medewerkers te laten zien dat je hen vertrouwt, geef je een groot compliment. Je zegt hen daarmee dat je geen zorg hebt over de kwaliteit van hun werkzaamheden. Geef medewerkers kleine verantwoordelijkheden over iets. Dat verlost niet alleen jou van een hoop werk en geeft je teamleden een goed gevoel, het geeft jou ook de ruimte om je horizon te verbreden om het morgen samen nog beter te doen.

3.    Geef een compliment door aandacht voor elkaar
Organiseer kleine bijeenkomsten of maak ruimte in het werkoverleg om elkaar te erkennen en een compliment te geven. Bijvoorbeeld door in de wekelijkse bijeenkomst mensen iemand te laten noemen die een stap extra zette in de afgelopen week. Of je hangt een whiteboard op waar mensen elkaar een compliment kunnen geven en waar anderen dat kunnen zien. Je moet waarschijnlijk zelf de eerste complimenten opschrijven om deze vorm van complimenten aan het lopen te krijgen.

4.    Geef een compliment als er effectief gewerkt wordt
Wanneer iemand een manier gevonden heeft om zijn werk effectief en efficiënt te doen, merk dan deze inspanning op en complimenteer. Geef je waardering voor het sneller, beter, effectief en efficient werken. Zelfs als dit pas gebeurde na enig aandringen op de nodige verbeteringen.

5.   Geef een compliment over communicatie
Alhoewel het ongepast kan zijn om een compliment te geven over iemands uiterlijke verschijning, het is zeker mogelijk om een compliment te geven over het gedrag of prestatie. Neem even de tijd om de ander te complimenteren: “Je presentatie was krachtig. Je zette ze echt aan het denken.” Of “Ik was onder de indruk hoe overtuigend en helder je was.”

6.    Geef een compliment voor nieuwe ideeën
Een bedrijf kan alleen groeien door vernieuwing. Innovatie en nieuwe ideeën zorgen voor die vernieuwing. Geef een compliment als mensen met een voorstel komen. Of nu een initiatief, een proces of een complete oplossing wordt voorgesteld; laat je waardering blijken. Zelfs wanneer ideeën niet worden uitgevoerd, verhoog je met een complimentje het moreel van je medewerkers.

7.    Geef een compliment voor eigen initiatief
Die medewerker die snel de klant belt om een probleem op te lossen, die die verlate gast zelf naar Schiphol rijdt, die aanbiedt om zelf het pakketje mee te nemen om vertraging te voorkomen, die actief meedenkt en met een geweldige oplossing komt voor een groot dilemma; complimenteer hen voor hun betrokkenheid, kennis en inzicht en voor hun gedrevenheid om voor het bedrijf het verschil te willen maken.

8.   Geef een complimentje voor loyaal gedrag
Als de mussen van het dak vallen, de sneeuw tot aan je knieën staat of het buiten vriest en het zo glad is als spek; je team is er! Laat je mensen regelmatig weten hoeveel hun toewijding betekent voor jullie bedrijf. Haal op zo’n warme dag eens een ijsje, maak warme chocolademelk wanneer het vriest. Het is een kleine moeite waar je veel voor terug krijgt.

9.   Geef een compliment voor compassie
Wanneer je medewerkers troost bieden aan elkaar om persoonlijke of professionele redenen, laat ze weten hoe je onder de indruk bent van hun zorg en kameraadschap voor elkaar. Compassie geeft verbinding!

10.  Geef een compliment voor prestaties
Als je medewerkers zich uit de naad werken om problemen op te lossen, complimenteer ze dan voor hun doorzettingsvermogen, hun vastberadenheid en hun inzet. Zelfs als hun harde werk nu niet direct tot resultaten leidt, is het jouw compliment waard.

11.  Geef een compliment voor een glimlach
Wanneer je ziet dat je medewerkers plezier hebben, in de gang of aan hun bureau, laat ze weten dat jij hier blij van wordt. Een complimentje genereert enthousiasme wat op zijn beurt de productiviteit van je team omhoog jaagt.

12.  Geef een compliment voor resultaten
Erkenning en beloningssystemen kunnen dan wel Amerikaans klinken; wanneer ze op een juiste manier worden ingezet, kan het groot effect hebben op de motivatie van je medewerkers. Geef het aandacht en maak het belangrijk; een kleine ceremonie, een paar uitgesproken complimenten en je geeft mensen de dag van hun leven.

Op jouw succes!

Adrian van Iersel | GOAL trainingen

Meer blogs over dit onderwerp:

Wil je net als ruim 8.500 andere lezers iedere maand de tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor de GOAL Inspirator.  Snel en eenvoudig ook weer af te melden. Je ontvangt dan meteen het gratis E-book ‘Doelen stellen’

Ebook Doelen Stellen | GOAL trainingenWaardeer je ons werk en onze blogs? Deel ze met je vrienden op social!

 

Deel dit aub!
Share On Twitter
Share On Linkdin
Contact us
Leave a comment

10 levenswijsheden van Mark Twain

Mark Twain was een talentvol en populair auteur. Je zult hem kennen van zijn bestsellers als ‘The Adventures of Huckleberry Finn’ en ‘De lotgevallen van Tom Sawyer’. Daarnaast is hij bekend door zijn vele, vaak humorvolle quotes die nog dagelijks over de social media gaan. Mark Twain had een fantastische visie op het leven. In deze blog wil ik graag 10 levenswijsheden van Mark Twain met je delen.

10 levenswijsheden van Mark Twain

1.  Haal het onderste uit de kan
“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did so. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”
Mark Twain

Wat moet je hier nog aan toevoegen? Deze quote naast je koffiemachine of spiegel is een mooie reminder om je dag te beginnen. Het leven is je gegeven. Haal eruit wat erin zit. Voor je het weet neem je je laatste slok.

2.   Je moet een keer de prijs betalen
The only way to keep your health is to eat what you don’t want, to drink what you don’t like, and to do what you’d rather not.
Mark Twain

Succes is een lange weg. En je moet uiteindelijk allemaal de prijs betalen. Het leven is net tanden poetsen. Eén keer per dag is goed, twee keer per dag is heel goed, drie keer per dag is uitstekend. Doe wat je moet doen!

 3.  Kop op! Het leven ziet er zonniger uit wanneer je lacht!
“Humor is mankind’s greatest blessing. Against the assault of laughter nothing can stand.”
Mark Twain

Met humor kun je veel meer zeggen. Humor is een geweldige tool om in communicatie te gebruiken. Lachen is geweldig om te relativeren en de humor van het leven in te zien.  Humor en lachen kunnen je mindset van somber naar optimistisch en veerkrachtig ombuigen. Vaak in no-time. Een positieve mindset geeft je vele voordelen op de werkplek. Het maakt het veel makkelijker om met lastige en complexe situaties te dealen.

4.  Accepteer wie je bent!
 “A man cannot be comfortable without his own approval.”
Mark Twain

Om lekker in je vel te kunnen zitten, moet je kunnen accepteren wie je bent. Het is wat het is. Veranderen kun je het toch niet! Zelfacceptatie brengt je een hoop rust en innerlijke vrijheid om te kunnen zijn wie je wilt zijn en te doen wat je wilt doen. Wanneer je aan jezelf wilt werken, is zelfacceptatie een belangrijke stap. Ander blijft dit in de weg zitten ondanks alle training, coaching en zelfhulp boeken. Ga niet wachten op acceptatie door anderen. Die hebben sowieso altijd wel wat op je aan te merken. Nederlanders zijn daar erg goed in. Stop ermee jezelf te saboteren en zeg tegen jezelf ‘Ik houd van jou. Ik accepteer je zoals je bent.’  Wanneer je dit geen makkelijke taak vindt, kunnen affirmaties en meditatie je daar zeker bij helpen.

5.   Jouw beperkingen bestaan alleen tussen je oren!
“Age is an issue of mind over matter. If you don’t mind, it doesn’t matter.”
Mark Twain

Een oude vriend zei: “Ik heb in mijn leven veel problemen gekend, de meeste zijn nooit gebeurd.” De meeste van onze beperkingen bestaan alleen in onze mind. Omdat we ‘anders’ zijn verwachten we de afwijzing. We vinden onszelf  ‘te dik’, ‘te dun’, ‘te lang’, ‘te kort’, ‘te jong’ of ‘te oud’. Deze dingen spelen alleen een rol wanneer je denkt dat het een rol speelt.  Je gaat er als vanzelf op focussen en jezelf daarin bevestigen. Anderen pikken die negatieve energiegolven van je op en gaan er als vanzelf ook aandacht aan geven. Je zult merken dat wanneer jij het geen aandacht meer geeft ook je omgeving er geen aandacht aan zal geven.

6.  Buiten de gebaande paden wordt het grilliger
“A person with a new idea is a crank until the idea succeeds.”
Mark Twain

Wanneer je met iets nieuws begint, moet je er niet van staan te kijken dat je een hoop commentaar krijgt. De Nederlander kennende, zullen er naast positieve reacties vooral veel negatieve, ontmoedigende en een hoop onverschillige reacties zijn. Zoals altijd met feedback, zeggen die reacties meer over de persoon die ze je aanreikt dan over jouw onderneming. Dat zal je dus moeten accepteren. Als je er rekening mee houdt,valt het misschien ook allemaal wel mee. Laat het je er in ieder geval niet van weerhouden je dromen na te jagen.

 7.   Laat haat en boosheid los
“Anger is an acid that can do more harm to the vessel in which it is stored than to anything on which it is poured.”
Mark Twain

Wat op mij grote indruk maakte, was toen ik las dat de vrouw van Gerrit Jan Hein vertelde dat ze zijn moordenaar vergeven had. ‘Niet voor hem’, zei ze, ‘maar voor mijzelf’.  Haat verteert je en boosheid is meestal zinloos. Je raakt er de controle over jezelf mee kwijt. Je hebt er meestal zelf meer last van dan de ander! Misschien weet die ander het geeneens! Laat de haat of boosheid los zo snel je kunt. Wil je het oplossen? Oefen jezelf in verbindende communicatie om je gevoel en behoeftes zonder oordeel te kunnen uiten.

 8.   Bevrijd jezelf van ‘daar heb ik recht op’
“Don’t go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. 
It was here first.”
Mark Twain

Wanneer je in een liefdevol gezin bent opgegroeid, zullen je ouders hun best gedaan hebben je van alles te voorzien. Waarschijnlijk ben je dat normaal gaan vinden en misschien wel gaan verwachten. Dit soort verwachtingen moet je als volwassene loslaten. De wereld is jouw niets schuldig. De overtuiging dat de staat, je werkgever, je partner etc. iets aan je verplicht zijn, zorgen voor veel frustratie in je leven. De wereld zal je immers niet altijd geven wat je verwacht. Dit te erkennen zet jezelf aan het stuur. Bepaal je doelen en maak keuzes die je dichter bij je doel brengen. Jij bent de kapitein van jouw leven.  Jij kunt alles bereiken waar je je mind toe zet. Alle hens aan dek!

9.   Richt je op wat je wilt, niet op wat je niet wilt
“Drag your thoughts away from your troubles… by the ears, by the heels, or any other way you can manage it.”
Mark Twain

‘Denk niet aan een roze olifant!’  Daar heb je hem alweer! Alles wat je aandacht geeft groeit! Wanneer je je focus hebt op ellende dan is dat wat je aantrekt in je leven. Wanneer je je focus hebt op kansen en mogelijkheden dan zullen die op je pad verschijnen en groeien. De keuze is aan jou. Het helpt als je mensen in je omgeving zoekt die een positieve focus hebben. Het leven is veel leuker als je een positieve focus hebt. Meditatie kan helpen je gedachten te ontgiften en je op positieve zaken te leren focussen.

 10.  Focus op het positieve buiten jezelf , betaalt zich dubbel terug
“The best way to cheer yourself up is to try to cheer somebody else up.”
Mark Twain

Het was een Ahaa! voor mij toen ik merkte hoe blij ik zelf werd van het geven van complimenten aan een ander. Dat geeft enorm veel energie. Wanneer je de ander zijn of haar dag kunt maken dan heeft dat een enorme pay-off. Het creëert een opwaartse spiraal, niet alleen voor je humeur maar ook voor de positieve veranderingen op jouw pad.
Het is dan niet alleen jouw energie die vrijkomt maar de ander versterkt dat. Dat is voelbaar en merkbaar. Probeer het! Vandaag nog!

Op jouw succes!

Adrian van Iersel | GOAL trainingen

Meer blogs over dit onderwerp:

Wil je net als ruim 8.500 andere lezers iedere maand de tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor de GOAL Inspirator.  Snel en eenvoudig ook weer af te melden. Je ontvangt dan meteen het gratis E-book ‘Doelen stellen’

Ebook Doelen Stellen | GOAL trainingenWaardeer je ons werk en onze blogs? Deel ze met je vrienden op social!

Deel dit aub!
Share On Twitter
Share On Linkdin
Contact us
Leave a comment

9 tips voor mèèr zelfvertrouwen in de verkoop

Zelfvertrouwen in de verkoop is bepalend! 85% van de verkopers zouden méér verkopen wanneer ze hun zelfvertrouwen zouden vergroten. Niet dat deze grote groep nu geen zelfvertrouwen zou hebben. Het is niet alles of niets, maar meer of minder zelfvertrouwen. Daarom deze blog toegewijd aan tips die jouw zelfvertrouwen zullen versterken:

Méér zelfvertrouwen in de verkoop

 

1.  Ruim je angsten op
Gebrek aan zelfvertrouwen uit zich door angst niet te slagen in je opzet. Aanvaardt de mogelijkheid dat dit je inderdaad niet altijd lukt. Geef jezelf de kans om fouten te maken. Zonder fouten kunnen we niets bijleren of veranderen. De bedrijven die succes boeken, zijn de bedrijven waar fouten worden toegelaten. Wist je dat de kans dat je drie keer dezelfde fout maakt zeer klein is?

2.  Ken en aanvaard jouw minpunten
In onze opvoeding zijn we de eerste vier, vijf jaar van onze jeugd steeds gestuurd door de “grote mensen” en ze hebben ons, meestal met kritiek op onze daden en gelukkig af en toe ook met een compliment, “do’s and don’ts” geleerd zodat we de rest van ons leven een minderwaardigheidscomplex mee moeten slepen. We hebben een schuldgevoel ontwikkeld. Want we zijn niet perfect, nog steeds niet. Reken daarmee af. Niemand is perfect, en gelukkig maar voor hem of haar. Het leven zou voor iedereen een hel worden. Zelfvertrouwen houdt in dat je jezelf kwetsbaar durft op te stellen. Hoe je dat doet terwijl je je tegelijkertijd sterker maakt leer je door Verbindende Communicatie.

3.  Maak eens een inventaris van jouw pluspunten
Doe eens een ernstig gewetensonderzoek met pen en papier en schrijf jouw plussen op. Gooi dat papier daarna niet weg, maar leg het waar je er gemakkelijk bij kunt, want je zult er de volgende dagen nog plussen bijschrijven die je vergeten was. Je hebt zelfvertrouwen als je geloof dat je zult slagen groter is dan je angst om te mislukken.

4,  Vergroot jouw (vak)kennis
In de winkel is jouw vakkennis een ongelofelijke aandrager van zelfvertrouwen. Maar houdt ook buiten jouw vak een “honger” naar kennis! Door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling versterk je jezelf op vele vlakken.

5.  “Ik ben goed in …” Maak de zin af
Maak de zin af! Ja echt, we gaan jezelf verkopen! Dat dat eerst even wat lastig voelt, ligt aan het feit dat dit zo niet in onze cultuur zit. “Men gaat over zichzelf toch niet pochen”. Wel dus! Maak jouw “succesboek” dat je er bij een dipje weer bovenop helpt.

6.  Blijf dromen
Waar droom je van? Weet je dat? Zorg dat je droom beantwoordt aan “smart” en droom alsof het er nu al is. Blijf dromen en zet stappen om jouw droom te verwezenlijken! Wedden dat jouw droom dan werkelijkheid wordt? Heb je gezien en gevoeld wat voor een zelfvertrouwen jij had in die droom? Wat zou je nu dan doen met dat zelfvertrouwen?

7.  Stop met zelfkritiek
Lach niet want deze tip werkt zeer sterk. Jouw zelfkritiek kruipt in je onderbewustzijn en dat neemt deze kritiek op als waarheid. Vanaf een bepaald ogenblik begint je geest zich te gedragen naar deze kritiek om zichzelf te bevestigen.

8.  Zoek gelijken op
Mensen zoeken mensen op die op dezelfde manier denken als jou. Dus blijf niet hangen bij de “klagers” en de “ontevredenen”. Zoek de mensen die pip (positief ingestelde persoonlijkheid) zijn en niet nip (negatief ingestelde persoonlijkheid) en spiegel je aan hen.

9.  Geef complimenten
Deze laatste tip is de belangrijkste. Geef complimenten aan de mensen rondom je. Ook over kleine dingen: “dit werk heb je verstandig aangepakt, je hebt een mooi shirt aan, … “. Maar zorg ervoor dat je het compliment meent, want anders wordt je een slijmbal. Je zult een verandering in jouw relaties merken die je niet voor mogelijk gehouden had.

Op jouw succes!

Adrian van Iersel | GOAL trainingen

Meer blogs over dit onderwerp:

Wil je net als ruim 8.500 andere lezers iedere maand de tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor de GOAL Inspirator.  Snel en eenvoudig ook weer af te melden. Je ontvangt dan meteen het gratis E-book ‘Doelen stellen’

Ebook Doelen Stellen | GOAL trainingenWaardeer je ons werk en onze blogs? Deel ze met je vrienden op social!

Deel dit aub!
Share On Twitter
Share On Linkdin
Contact us
Leave a comment

7 tips om de generatiekloof te overbruggen

Technische vooruitgang wordt gezien als de belangrijkste reden voor verandering. Maar er zijn ook sociale factoren die we niet mogen onderschatten.
Historisch gezien zien we op de werkplek twee groepen. De ‘oude garde’ die het allemaal al gezien heeft en de jonge honden die het allemaal beter weten. Die eerste groep, de ‘oude garde’ houden graag alles bij het oude, zijn soms al aan het aftellen naar hun pensioen en willen helemaal niet veranderen. De tweede groep, de ‘jonge honden’ hebben grote ideeën, grote dromen en zijn van ambitieus en eager om carrière te maken.

Het is er vandaag de dag op de werkplek niet makkelijker op geworden. Voor de eerste keer in de geschiedenis werken er 5 generaties samen:

  • Traditionals (geboren voor 1945)
  • BabyBoomers (geboren tussen 1946-1964)
  • Generatie X (Geboren tussen 1965-1980)
  • Generatie Y (geboren tussen 1980 en 1995)
  • Generatie Z (geboren na 1995)

7 tips die de generatiekloof overbruggen

Er is al uitgebreid onderzoek gedaan naar de karakteristieken van deze vijf generaties en de invloed daarvan op de werkplek, op samenwerken en communicatie. Door de verschillen te begrijpen en er verschillend mee om te gaan, kunnen conflicten op de werkplek vermeden worden.

7 tips om de generatiekloof te overbruggen

1.   Begrijp de verschillende werkstijlen
De werkstijlen tussen de verschillende generaties verschillen. ‘Traditionals’ en ‘BabyBoomers’ houden niet van een micromanager, terwijl ‘Generatie Y’ en ‘Generatie Z’ graag specifieke, gedetailleerde instructies krijgt hoe ze hun taken moeten uitvoeren.

2.   Houdt rekening met de generatie waarden
Iedere generatie staat voor een aantal onderscheidende waarden en behoeftes. Conflicten kunnen dreigen wanneer die waarden onder druk komen te staan. Bijvoorbeeld ‘BabyBoomers’ werken graag in teams, zoeken samenwerking en doen daarin concessies terwijl ‘Generatie X’ graag zelfstandig een beslissing neemt en vervolgens doorpakt. Liefst alleen.

3.  Deel je opinie
Wanneer medewerkers van verschillende generaties betrokken zijn bij een conflict op de werkplek kunnen ze een hoop leren over elkaar door hun opinies te delen. Een ‘Traditional’ heeft wellicht moeite met de manieren en gebrek aan respect (geen U zeggen) van ‘Generatie Y’, terwijl deze laatste zich niet serieus genomen en zelfs afgewezen kan voelen wanneer de oudere medewerker niet lijkt te luisteren naar diens mening en bijdrage.

4. Vind de juiste generatie-mix
Je kunt de levenservaring van mensen niet veranderen maar je kunt wel dusdanig werken met de verschillen dat je er je voordeel mee doen kunt. Wanneer een ervaren ‘BabyBoomer gefrustreerd is door het gebrek aan ervaring en inzicht van een ‘Generatie Y’ collega combineer dat dan met zijn betrokkenheid en maak van de ‘BabyBoomer’ een mentor.

5. Vind gezamenlijke waarden
‘Traditionals’ en ‘Generatie Y’ medewerkers vinden veiligheid en stabiliteit belangrijk. ‘Traditionals’ en ‘BabyBoomers’ zijn beide wars van verandering terwijl ze beide wel training en ontwikkeling belangrijk vinden. ‘Generatie X’ en ‘- Y’ medewerkers hebben flexibiliteit en een goede privé/werkbalans hoog op de waardenladder staan. ‘BabyBoomers’ en ‘Generatie Z’ houden van diversiteit, afwisseling en alternatieve lifestyles. ‘Generatie Y’ en ‘-Z’ zijn opgegroeid met technologie en willen een sociale bijdrage leveren.

6. Leer van elkaar
Iedere generatie heeft waardevolle levenslessen aan de volgende generatie te leren. ‘Traditionals’ en ‘BabyBoomers’ hebben een schat van kennis, tips en trucs opgedaan die de jongere medewerkers goed gebruiken kunnen. ‘Generatie X’ medewerkers zijn opvallend beter in mediation en diplomatieke communicatie. ‘Generatie Y’ zijn wizz kids met de nieuwste technologie. Het lijkt erop dat ‘Generatie Z’ de anderen gaan aftroeven op vlak van marketing en nieuwe zakelijke trends.

7. Flexibiliteit is belangrijk
‘Generatie X’ leeft voor het werk. ‘Generatie Y’ werkt om te leven. Deze laatste vindt het belangrijk om veel vrije tijd te hebben en flexibiliteit om te werken wanneer en waar ze dat willen. Flexibiliteit daarin betaalt zich terug in loyaliteit naar hun werkgever. Dat is dus een krachtige tool om deze generatie aan je te binden.

Leidinggeven kent vele facetten. Door naar de verschillen in generaties te kijken, heb je nòg een manier om maatwerk te leveren bij de aansturing van jouw team.

Op jouw succes!

Adrian van Iersel | GOAL trainingen

Meer blogs over dit onderwerp:

Wil je net als ruim 8.500 andere lezers iedere maand de tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor de GOAL Inspirator.  Snel en eenvoudig ook weer af te melden. Je ontvangt dan meteen het gratis E-book ‘Doelen stellen’

Ebook Doelen Stellen | GOAL trainingenWaardeer je ons werk en onze blogs? Deel ze met je vrienden op social!

Deel dit aub!
Share On Twitter
Share On Linkdin
Contact us
Leave a comment

7 tips voor een exceptionele klantbeleving

Om in de retail boven de massa uit te steken, moet je je focussen op het creëren en leveren van een bijzondere klantbeleving. Die klantbeleving ontstaat daar waar jij je focus legt. Dat is méér dan een mooie beschrijving in ‘over ons’ op je website.

Je moet het werkelijk geloven, het leven, laten zien en laten ervaren. In zo’n bijzondere klantervaring waarin de klant, voor die paar minuten, voelt alsof hij de meest belangrijke persoon is in de wereld van de verkoper.

 

exceptionele-retailervaring | GOAL trainingen

7 tips voor een exceptionele klantbeleving

Hier zijn 7 tips om jou te helpen een klantbeleving van het hoogste niveau mee te geven.

1.   Communiceer hoofd èn hart
Verkopers moeten niet alleen in staat zijn om de klant te infomeren over het product, maar moet ook in staat zijn de klant op ideeën te brengen, te inspireren, te instrueren zodat de klant diens project kan afronden, het perfecte cadeau kan vinden of gewoon zichzelf kan verwennen.
Wanneer je de klant kun inspireren geef je hoop, moed en vertrouwen mee. Die ervaring is totaal verschillend met een verkoper die alleen zijn kennis in een riedel afdraait. Diens winkel zal veel minder beleving kennen en verkopers die zich niet betrokken voelen en minder voldoening halen uit hun klantcontacten.

2.   Train je mensen een blauwtje op te durven lopen
Een verkoper moet lef hebben en een blauwtje kunnen incasseren. Wanneer een klant een dure aankoop doet, een flatscreen tv, een mooie horloge, een modieuze outfit of een ander exclusief product dan brengt zo’n beslissing de klant buiten zijn comfort zone. Een goede verkoper begrijpt dat en weet de klantfocus weg te halen van de prijs en te richten op de persoonlijke voordelen van de op handen zijnde aankoop.  Wanneer de verkoper niet het lef heeft om de klant dat duwtje te geven om dat nieuwe jasje aan te trekken of het wat duurdere artikel aan te prijzen dan wordt de klant aangemoedigd op safe te spelen. Hierdoor blijven de verkoopcijfers van nieuwe, premium en luxe artikelen, waar vaak de hoger marges op zitten, achter.

3.   Leg je focus op de relatie
Veel detaillisten maken de fout te weinig mensen in te zetten. Daardoor worden de gesprekken gehaast, blijft de klant op safe spelen en worden er geen relaties gesmeed. Persoonlijke relaties met klanten zullen de komende jaren steeds belangrijker worden. Door een paar minuten extra een aan klant te kunnen besteden en door verkooptraining waarin geleerd wordt hoe ze die minuten productief kunnen besteden kunnen geweldige resultaten worden behaald. Veel te vaak hebben verkopers werkelijk geen idee hoe ze een kijkende klant kunnen verleiden tot een onderhoudend gesprek wat leidt tot verbinding en vaak een aankoop.
Wanneer je als detaillist niet stuurt op relaties bouwen met je klanten dan blijven de gesprekjes kort en oppervlakkig. Het kan niet anders dat verkopers in zo’n situatie proberen om een leuke dag te hebben met hun collega in plaats van die dag voor een klant de zon te laten schijnen.

4.  Laat nieuwe klanten merken dat je blij met ze bent
Wanneer nieuwe klanten jouw winkel bezoeken dan moet dit een bijzondere ervaring voor hun worden. Een ervaring die ze weer terug gaat brengen naar jouw winkel. Vaak zie ik dat de ervaren verkopers die terugkerende, bekende klanten helpen en de minder ervaren verkopers de nieuwe klanten. Dit zou omgekeerd moeten gebeuren! Het is veel moelijker om van een nieuwe klant een terugkerende klant te maken. Jouw verkopers kunnen door hun taal, gedrag en houding de klant het gevoel geven bijzonder welkom te zijn. Een korte uitleg van je winkel past daar uitstekend bij.
Nieuwe klanten zijn nodig. Vaste klanten verhuizen of vallen om. Statistisch gezien overkomt dat zo’n 15% van jouw klanten. Nieuwe klanten voorkomen dat je klantenkring niet kleiner wordt maar groeit zowel in omvang als tevredenheid.

5.   Plan voor de decembermaand
De decembermaand is traditioneel de belangrijkste maand in de retail. Wanneer je dit plant voorkom je stress bij jouw team en lever je een bijzondere ervaring aan je klanten. Jij hebt je decoraties in orde, je nieuwsbrieven geschreven, aanbiedingsmails ge-edit, je Facebookposts bedacht en je team in commerciële topconditie gebracht. Die dingen kosten tijd en na de zomer liggen de pepernoten al weer in de winkel. Verzeker je ervan dat de voorbereidingen op schema liggen zodat vaste èn nieuwe klanten naar jouw winkel worden gelokt en blij verrast worden wanneer ze daar binnen straks binnenlopen.

6.   Laat ze zien hoe klantenservice zijn moet
Vertel je medewerkers niet hoe goede klantenservice zou moeten, laat ze het zien. Een goed leider gaat voorop. Te vaak zie ik uitstekende verkopers promotie maken tot floormanager, afdelingshoofd of filiaalmanager. Vaak zonder de nodige managementtraining hoe ook in die nieuwe job te excelleren. Het gevolg is vaak dat het bedrijf een goede verkoper kwijt is en een, op zijn best, middelmatige manager rijker. Wanneer jij die uitstekende verkoper bent die met slechts weinig of geen training nu een team gaat aansturen, ben dan bereid die transitie van verkoper naar leider te maken. Dat betekent doelen stellen voor je verkoopresultaten, je team aanmoedigen om creatief te zijn in hun verkoopinspanningen, en samen een geweldige ervaring leveren voor iedere klant.  Het gaan niet langer om jou als super verkoper, het gaat nu om jou als leider van jouw team.

7.   Maak iedere ontmoeting bijzonder
Zorg ervoor dat iedere ontmoeting met een klant voelt alsof het speciaal voor deze klant opgetuigd is. Een bijzondere ervaring, een exceptionele klantervaring is het retailsucces van morgen.  Wanneer iedere centimeter van je winkel als doel heeft om de klant te verrassen en blij te maken en je daarbij een professioneel verkoopteam hebt dat constant nastreeft om de dag van de klant een beetje mooier te maken en zichzelf op de tweede plaats durven zetten, als dat jouw winkel is dan is een bijzondere klantervaring in jouw winkel geen toeval meer maar iets wat je steeds opnieuw zult kunnen waarmaken.

Een klant raken doe je in in het hart, met jouw hart. Wanneer je die boodschap de klant niet kunt laten voelen dan ga je het zoeken in allerlei high tech foefjes om de klant te binden. In werkelijkheid zal die techniek alleen maar zorgen voor een grotere afstand tussen jouw en de klanten die je hoopt aan te trekken.

Wanneer je hulp wilt om jouw team ervaringen te bezorgen die exceptionele en bijzonder zijn dan wil het team van GOAL trainingen je daar graag bij helpen.

Contact verzoek

Neem contact met ons op voor een gesprek over een aanpak voor jouw bedrijf.

Op jouw succes!

Adrian van Iersel | GOAL trainingen

Meer blogs over dit onderwerp:

Wil je net als ruim 8.500 andere lezers iedere maand de tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor de GOAL Inspirator.  Snel en eenvoudig ook weer af te melden. Je ontvangt dan meteen het gratis E-book ‘Doelen stellen’

Ebook Doelen Stellen | GOAL trainingenWaardeer je ons werk en onze blogs? Deel ze met je vrienden op social!

Deel dit aub!
Share On Twitter
Share On Linkdin
Contact us
Leave a comment

Nog méér motivatietips voor teamleiders

De afgelopen jaren is er door allerlei bezuinigingen en de focus op eerder genoemde productiviteitscijfers vaak onvoldoende aandacht aan gegeven.  Het is in veel organisaties belangrijk dit nu op te pakken omdat het zich anders wreekt in kosten voor ineffectief werken en personeelsverloop.
Mensen zijn de meest waardevolle bron in iedere organisatie. Die bron dient echter voortdurend onderhouden te worden. Een goed leider heeft een strategie en een plan om de spirit en enthousiasme van de medewerkers te voeden.

Meer motivatietips voor managers | GOAL trainingen

Vorige week schreef ik 8 tips om je team te motiveren. Deze week krijg je er nog eens 8 van mij. Gebruik deze checklist om te zien of en waar jij het moraal van je team verder omhoog kan brengen èn houden!

9.   Geef zoveel ondersteuning als je kunt
Zelfs de meest gedisciplineerde en creatieve medewerker hebben behoefte aan richting. Geef en bevestig die richting en ondersteun en coach hen zoveel als je kan en zij zullen geïnspireerd zijn hetzelfde te doen voor jou, de collega’s en de organisatie. Het is tenslotte jouw werk om jouw mensen dat te geven wat ze nodig hebben.

 1o.  Geef ieder van hen ook individueel je tijd en aandacht
Ieder mens heeft zijn sterke en zijn zwakke kanten. Sommige schitteren op het podium, andere zijn goed met de pen, of met mensen, of met dieren. Geef mensen waar mogelijk de kans om binnen de kaders van hun kracht te werken.  Je team zal met meer motivatie en vertrouwen haar werkzaamheden uitvoeren.

11.   Motiveer in de juiste richting
Mensen zijn ofwel ‘towards’ of ‘away’ gemotiveerd. ‘Towards’ gemotiveerde mensen hebben hun eigen visie nodig. Vaak is die gelinkt aan die van de organisatie maar dat is niet altijd zo. Wanneer zij een duidelijk beeld hebben van wat zij willen bereiken dan zullen ze ook hard werken om dat beeld te verwezenlijken.

12.  Vind de juiste sleutel
Mensen die ‘away’ gemotiveerd zijn, hebben hulp nodig om duidelijk te krijgen wat zij nìet willen. Alleen dan zullen ze de noodzakelijke acties ondernemen om weg te blijven van deze beelden. Deze mensen vrezen de consequenties van niet tot actie komen meer dan hetgeen het hen zou opleveren wanneer ze het wel zouden doen. Het is jouw taak als manager de juiste sleutel te vinden.

13.  Zorg voor een gezonde competitie
Mensen zetten zich extra in wanneer ze weten dat hun inzet en ideeën leiden tot een beloning. Maak het leuk en spannend! Zorg ervoor dat je beloningssysteem voor iedereen duidelijk en transparant is.

14. Vier successen
Zelfs het kleinste succes verdient het om gevierd te worden. De weg naar succes bestaat immers uit vele kleine stapjes. Maak van ieder bereikte stap een mijlpaal. Laat je team zien dat jullie samen weer een belangrijke stap voorwaarts gezet hebben.

15. Zorg voor een goede werksfeer
Ieder onderzoek op dit vlak bevestigt het weer. Een goede werksfeer is belangrijker dan geld. Dat maakt het creëren van een goede werksfeer voor iedere leidinggevende een uitgesproken kans om een stukje extra motivatie te genereren. Want ook tijdens het werk kun je een hoop lol hebben.

 16. Onderhoud de team spirit
Een team is vergelijkbaar met een hechte familie, waar onderling vertrouwen en ondersteuning belangrijke waarden zijn. Zorg voor team activiteiten, zowel tijdens als na werktijd. Een jaarlijkse teambuilding hoort daar ook bij. Je hebt de wedstrijd al half gewonnen als je de teamspirit op het werk hoog weet te houden.

Denk, spreek en handel altijd met het volle vertrouwen in je team. Zo ontwikkel je voor jezelf en voor je team een mindset waarin je mensen geloven dat ze hun best doen en geloven in de mogelijkheden het nog een beetje beter te doen.

Op jouw succes!

Adrian van Iersel | GOAL trainingen

Meer blogs over dit onderwerp:

Wil je net als ruim 8.500 andere lezers iedere maand de tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor de GOAL Inspirator.  Snel en eenvoudig ook weer af te melden. Je ontvangt dan meteen het gratis E-book ‘Doelen stellen’

Ebook Doelen Stellen | GOAL trainingenWaardeer je ons werk en onze blogs? Deel ze met je vrienden op social!

Deel dit aub!
Share On Twitter
Share On Linkdin
Contact us
Leave a comment

16 effectieve motivatietips voor managers

Het moraal van je team is lastiger te managen dan verkoopresultaten of winstpercentages maar het is zeker niet minder belangrijk. Wanneer je medewerkers ongelukkig zijn in hun werk, dan heeft dit catastrofale gevolgen voor hun productiviteit. De mentale gesteldheid, motivatie en werksfeer van je team zou dan ook een top-prioriteit moeten hebben.

In de blog van deze en volgende week geef ik 16 motivatietips om in je plan op te nemen zodat ook jouw team maximaal blijft presteren.

Motivatietips voor managers | GOAL trainingen

1.   Deel de visie van je organisatie met ieder teamlid
Wanneer iedereen bewust is van de gezamenlijke visie die zal leiden tot verbetering en succes voor ieder teamlid, zal ook motivatie en enthousiasme binnen je team niet ontbreken. Verzeker jezelf ervan dat deze visie continue leeft onder je team.

2.  Communiceer met je teamleden
Het is onmogelijk om te weten wat er onder je team leeft zonder met hen te communiceren. Alleen dan leer je hun ideeën, hun overtuigingen, attitude en zorgen kennen. Gebruik dan ook iedere mogelijkheid om met je team te communiceren en je zult vele nieuwe manieren ontdekken om samen succesvoller te zijn.

3.  Zorg ervoor dat je mensen zich gewaardeerd voelen
Een van de belangrijkste waarden van een mens is de behoefte aan waardering. Dikwijls wordt waardering zelfs belangrijker gevonden dan geld. Laat hen merken dat je werkelijk dankbaar bent voor ieders individuele bijdrage aan de organisatie.

 4.  Geef je steun aan nieuwe ideeën
Ieder teamlid zal zich empowered voelen als hij of zij naast de uitvoering van diens dagelijkse taken ook nieuwe ideeën mag aandragen en deze mag helpen realiseren. Geef mensen een kans om zelf initiatieven te ontplooien en je zult versteld staan van hun creativiteit en inventiviteit om soms zelfs briljante dingen te bedenken.

 5.  Geef uitdagende taken
Mensen kunnen niet groeien als ze constant hetzelfde doen. Laat hen nieuwe vaardigheden ontwikkelen door hen nieuwe, uitdagende taken te geven. Zorg er tegelijk voor dat de nieuwe taken haalbaar zijn en binnen de persoonlijke interesses van je medewerker liggen. Heb je wat richting nodig? Denk aan een training Middenmanagement.

6.  Moedig creativiteit aan
Het managen van een team betekent niet dat je iedere stap dient te controleren. Managen is veel meer zorgdragen dat alle bedrijfsactiviteiten op het hoogst mogelijke niveau worden uitgevoerd. Wanneer zich daarin uitdagingen voordoen, geef je je team de ruimte om zelf oplossingen te bedenken. Hen uitdagen om buiten de kaders te denken helpt het team op een hoger niveau te functioneren.

7.  Geef ieder teamlid de kans om te groeien
Wanneer mensen zich realiseren dat dit het is en alles altijd zo blijven zal, zal ook hun motivatie om hun werk zo goed mogelijk te doen uiteindelijk verloren gaan. Hun motivatie blijft hoog wanneer zij er zeker van zijn dat hun werk en toewijding zal leiden tot nieuwe persoonlijke en zakelijke kansen. Coachen kan daar zeker aan bijdragen.

8.   Inspireer en empower ieder teamlid
Mensen hebben vaak maar een beetje aansporing en aanmoediging nodig om in zichzelf te geloven en in een groter potentieel binnen zichzelf. Laat zien dat jij vertrouwen hebt in de mogelijkheiden en potentie van je team en geef iedereen een Power Mindset!

Vertel je mensen hoe je hun bijdrage waardeert en grijp iedere kans aan om jouw geloof in je team te onderstrepen. Fouten mogen gemaakt worden. Focus je bij fouten op de lessen die we daaruit leren in plaats van af te geven op persoonlijk gedrag. Volgende week nog eens 8 motivatietips!

Op jouw succes!

Adrian van Iersel | GOAL trainingen

Meer blogs over dit onderwerp:

Wil je net als ruim 8.500 andere lezers iedere maand de tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor de GOAL Inspirator.  Snel en eenvoudig ook weer af te melden. Je ontvangt dan meteen het gratis E-book ‘Doelen stellen’

Ebook Doelen Stellen | GOAL trainingenWaardeer je ons werk en onze blogs? Deel ze met je vrienden op social!

Deel dit aub!
Share On Twitter
Share On Linkdin
Contact us
Leave a comment