donderdag 17 april

Verbinding en vertrouwen binnen een team

Verbinding en vertrouwen zijn een bindende factor voor een echt team. Door verbinding en vertrouwen kan een pro-actief handelend team ontstaan met een goede samenwerking en verbinding.  Voorwaarden daarbij zijn ;een heldere doelstelling, duidelijke afspraken over samenwerken, en een omgeving waar op het juiste moment en op de juiste manier feedback wordt gegeven, en ontvangen.

Workshops verbinding en vertrouwen

Binnen het programma van GOAL trainingen zijn verschillende workshops die kunnen bijdragen aan verbinding en vertrouwen binnen uw team. Bijvoorbeeld de teambuilding trainingen maar ook de workshops.

Wilt u als leidinggevende uw invloed op verbinding en vertrouwen vergroten? Wilt u handvatten om in de huidige tijd met een hoge werkdruk toch tot hoge teamprestaties te komen? Hoge werkdruk hoeft niet te automatisch te leiden tot een hoog ziekteverzuim en overbelaste medewerkers. U heeft als leidinggevende een grote invloed op hoe uw medewerkers hun werk beleven. Sterker nog;  door uw leiderschap  kunt u uw team tot grote hoogte motiveren en inspireren of hen demotiveren en afbranden.

Verbinding en vertrouwen begint bij goed leiderschap

Het allerbelangrijkste voor succes is de betrokkenheid van jou als leidinggevende. Ga je er voor? Wat wil je zelf leren en bereiken? Ga je het in je eentje oppakken of samen met een interne of externe coach? Trainingen leidinggeven, individuele coaching en onze workshops Samenwerking & teambuilding kunnen u helpen het verschil te maken. Voor voor maatwerk programma’s kunt u ons contacteren.

Wilt u direct aan de slag met uw team? Dan zijn de volgende tips wellicht een goede start.

10 Tips voor verbinding binnen een team:

1. Gewaagd doel.
Stel een gewaagd doel. Toon ambitieus leiderschap! Maak het gewaagde doel concreet en beschrijf helder het verschil tussen de wens en de huidige situatie. Een gewaagd doel versterkt samenwerking en verbinding binnen een team.

2. Motivatoren en de-motivatoren
Houd een bijzonder werkoverleg. Vraag uw teamleden wat hen frustreert in het werk en wat hen juist motiveert. Laat hen zelf mogelijke oplossingen bedenken en aktiepunten. Maak het concreet in uw communicatie!

3. Krans om kwaliteiten.
Maak kwaliteiten van uw medewerkers zichtbaar op een leuke manier die past bij de cultuur van uw organisatie. Gebruik een spel, maak complimenten, medewerker van de maan, kleine presentjes.

4. Een helder doel.
Richt je met je team op een aantal concrete werksituaties of projecten en koppel hieraan uitdagende prestatiedoelen. Wat willen we voor mekaar krijgen. Maak het SMART!!

5. Ieder eigen baas.
Maak teamleden individueel of in een team verantwoordelijk voor een stuk werk of klantgroep. Delegeer! Ga het niet allemaal zelf gaat doen.

6. Leren om te presteren.
Investeren in coaching, training en werkverdeling die nodig is om een prestatie te kunnen leveren.

7. Bakens voor onderweg.
Benoem de bakens die men stap voor stap kan halen en maak een strak plan voor wanneer wat bereikt moet zijn. Het gaat niet vanzelf!

8. Stuur op prestatieverbetering.
Maak van prestatieverbetering een hot issue. Laat het steeds terugkomen. Laat mensen hun eigen PAP maken, (Persoonlijk Aktie Plan) met eigen verbetersituaties. Werk aan interne klantgerichtheid.

9. Meten is weten.
Meet de prestaties van iedereen en communiceer met vaste regelmaat de voortgang.

10. Vier successen!
Geef complimenten, beloon met wat het meest wordt gewaardeerd en vier successen!

 

Check onze workshops en trainingen voor het werken aan vertrouwen en verbinding:
workshops samenwerking en teambuilding
trainingen teambuilding 

Leave a Reply

Contactgegevens

Kanaalweg 33-35
2903 LR
Capelle aan den IJssel
Telefoon: 010 - 71 444 55
NL BE LU

Contact pagina
Live chat