vrijdag 18 april

Steve Jobs retail succes van Apple Store

Een buitengewoon retail succes! Hoewel Apple voortdurend in de belangstelling staat in verschillende media, is de verslaggeving over Apple en Steve Jobs de laatste twee weken ongekend.

Ik bewonderde Steve Jobs om zijn innovatie, zijn marketingvernuft en zijn impact op het consumenten elektronica bedrijf. Dat is een gegeven. Wat ik hier wil delen over Apple en het succes is niet alleen om Steve Jobs leiderschap en innovatief genie, maar het ongeëvenaarde succes van de Apple-Stores. Dat deed Steve Jobs niet alleen. Een groot deel van het retail succes van Apple is het resultaat van het harde werken Ron Johnson en ook diens creatieve visie. Onlangs vertrok hij bij Apple om CEO van JC Penney te worden.

Apple Retail
Slechts tien jaar oud omvat Apple Retail circa 325 winkels en genereerde vorig jaar meer dan 14 miljard dollar wereldwijd. Ja, dat is een indrukwekkende omzet, maar veel grote retailers genereren een grotere jaarlijkse omzet. Wat is het meest indrukwekkend is dat de gemiddelde omzet van een Apple Store  van 732 m2 gemiddeld een verbazingwekkende omzet draait van 60.610 dollar per m2! Geen enkele andere grote, beursgenoteerde retailer komt zelfs dichtbij!

Terwijl Apple onderscheidingen  blijft  ontvangen uit het bedrijfsleven en de financiële media voor het succes van het bedrijf,  biedt dit buitengewone verhaal voor elke retailer belangrijke lessen over de detailhandel . Steve Jobs en Ron Johnson laten ons zien hoe zaken te doen en te groeien in elk economisch klimaat!

Wat kun jij doen voor jouw winkels?

 

One Response to Steve Jobs retail succes van Apple Store

  1. Pingback: Anja Buitelaar

Leave a Reply

Contactgegevens

Kanaalweg 33-35
2903 LR
Capelle aan den IJssel
Telefoon: 010 - 71 444 55
NL BE LU

Contact pagina
Live chat