Het creëren van een blije klant is dat wel nodig?

Ik neem jullie lezers eerst mee in wat een collega mij onlangs vertelde toen we met elkaar spraken over emotionele connectie. Dit verhaal geeft naar mijn idee weer wat ik in de titel benoem.

Lees meer

Het ontwikkelen van een growth mindset

Ze zijn vaak gelukkiger, presteren beter, en werken beter samen. Het is ook makkelijker voor hen om creatief en vernieuwend te denken, waardoor een bedrijf voorop kan blijven lopen. HR-managers kijken daarom steeds vaker naar de houding van de medewerker in plaats van hun vaardigheden. 

Lees meer

Productief denken

Productief denken. Is het mogelijk dan om productiever te denken? Jazeker! Heb je wel eens mensen horen zeggen dat ze meer een recht-hersenhelft of linker-hersenhelft denker zijn? Elke kant van de hersenen controleert verschillende denken. Van een persoon die "links-denkt" wordt vaak gezegd dat die meer logisch, analytisch en objectief...

Lees meer

Klantgerichtheid-spiegel

In navolging op onze ‘Joep’ zijn kruistocht voor klantgerichtheid, hebben onze zuiderburen ook een actie op touw gezet. Telkens als ik ernaar kijk moet ik er weer hartelijk om lachen. Wat een superaktie om zo een bedrijf in de ‘klantgerichtheid-spiegel’ te laten kijken!

Prachtige feedback aan Mobistar die dit overigens erg sportief oppakte!

Wilt u met uw organisatie werkelijk stappen zetten in klantgerichtheidNeem contact op voor een goed gesprek ...

Lees meer

11 manieren om van kopers weer kijkers te maken

Regelmatig heb ik geschreven over hoe van kijkers, kopers te maken. Het is echter ook zo dat verschillende verkopers regelmatig van kopers kijkers maken. Dat doen ze door hun manier van omgaan met die klant. Het resultaat is dat klanten die wilden kopen met lege handen weer je winkel uitlopen. In deze blog 11 manieren hoe een verkoper dat voor elkaar krijgt.


1.  De betweter

Je kunt nog beter een ...

Lees meer