Klantgerichtheid-spiegel

In navolging op onze ‘Joep’ zijn kruistocht voor klantgerichtheid, hebben onze zuiderburen ook een actie op touw gezet. Telkens als ik ernaar kijk moet ik er weer hartelijk om lachen. Wat een superaktie om zo een bedrijf in de ‘klantgerichtheid-spiegel’ te laten kijken!

Prachtige feedback aan Mobistar die dit overigens erg sportief oppakte!

Wilt u met uw organisatie werkelijk stappen zetten in klantgerichtheidNeem contact op voor een goed gesprek ...

Lees meer

11 manieren om van kopers weer kijkers te maken

Regelmatig heb ik geschreven over hoe van kijkers, kopers te maken. Het is echter ook zo dat verschillende verkopers regelmatig van kopers kijkers maken. Dat doen ze door hun manier van omgaan met die klant. Het resultaat is dat klanten die wilden kopen met lege handen weer je winkel uitlopen. In deze blog 11 manieren hoe een verkoper dat voor elkaar krijgt.

1.  De betweter
Je kunt nog beter een ...

Lees meer

3 simpele sleutels tot verkoopsucces

Drie simpele sleutels tot verkoopsucces zie ik dagelijks weer terugkomen. Er zijn vele factoren die bijdrage tot succesvol verkopen, maar ik merk dat deze drie sleutels dagelijks terugkomen en van een gewone dag, een geweldige verkoopdag maken!

1. Focus op verkoop
Focus je op verkoop! Iedere minuut is geld waard en topverkopers realiseren zich dat. Iedere minuut die je niet gefocust bent op je werk als verkopen, of het nu ...

Lees meer

Telefonische verkoop tips!

Hoe betrek je je prospect in de verkoop tijdens een telefonisch verkoopgesprek?
Hier is een snelle, makkelijk te gebruiken tip voor degene die de meeste verkoop doet vanachter zijn bureau, aan de telefoon. In de telefonische verkoop kun je op deze manier je prospect betrekken in het verkoopgesprek. Je doet dat door je prospect te vragen notities te maken terwijl je het gesprek voert.

Verkoop met een pen in de ...

Lees meer

Eén ding tegelijk! (time-management)

Stop Multi-tasking!  Eén ding tegelijk werkt veel beter!

Tussen 25 en 50 procent van de mensen voelen zich overweldigd door de hoeveelheid werk die op hen afkomt. Steeds meer mensen raken in een burnout. Het is echter niet de hoeveelheid uren die we werken, maar vooral het feit dat we, te veel uren proberen te veel ballen, tegelijkertijd, in de lucht te houden. We zijn daarbij de verbinding met onze ...

Lees meer