Van crisis naar kans!

De huidige economische crisis biedt kansen op groei en nieuwe zakelijke oplossingen. Door open te staan voor improvisatie, inlevingsvermogen en de wens om dingen te doen omdat ze er toe doen. Door tijd te nemen om jezelf en je bedrijf of organisatie te veranderen om dit te realiseren biedt dit mogelijkheden voor de toekomst.  Training en coaching kan hierbij helpen. 

In onze maatschappij worden mensen veelal gemotiveerd door financiele prikkels. Vaak zie je dat dan niet het gedrag gestimuleerd wordt dat je eigenlijk wilt, maar het gedrag dat leidt tot meer geld.  Datgene wat je eigenlijk beoogde wordt niet bereikt. Soms werkt het zelfs averrechts. Dit soort van financiele prikkel stompt het denken af en blokkeert de creativiteit. 

Deze stelling wordt verdedigd door Dan Pink. Pink concludeert dat financiële prikkels de algehele prestatie negatief kunnen beïnvloeden. Dan Pink zijn pleidooi steunt op intrinsieke motivatie. Op de wens om dingen te doen omdat ze ertoe doen, omdat we ze leuk vinden, omdat ze interessant zijn, omdat ze deel zijn van iets belangrijks. Dit moet een belangrijke boodschap zijn in onze communicatie.  


Dan Pink ziet het nieuwe besturingssysteem draaien rond drie elementen:

1. Autonomie:          De drang om ons leven te sturen. 
2. Meesterschap:     De wens om alsmaar beter te worden in iets dat ertoe doet.
3. Zinvol doel.          Verlangen bijdrage te leveren aan iets dat groter is dan onszelf. 

 Dit zijn de bouwstenen van een nieuw leiderschap. Steeds meer organisaties willen een overstijgend doel. Wikipedia en Linus leren ons dat mensen daar ook graag willen bijdragen en samenwerken. Organisaties die floreren worden bezield door een doel en creëren daarmee we een betere wereld. GOAL trainingen verzorgt als trainingsbureau trainingen en workshops op vlak van communicatie, samenwerken, leiderschap, klantgerichtheid, verkoop en verbinding!  Wilt u improvisatie en mededogen trainen in uw organisatie? Overweeg de volgende training en workshop:

Empathie wordt dè competentie van de komende 10 jaar. Empatie: Ik zie jou!  De kracht van verbinding  Door gebruik van verbindende taal overvind je het nut van emoties.

Communicatie workshop Training Leidinggeven Creativiteit Verbinding team inspirerend Cultuurverandering