Time-management? Werkt dat?

Werkt timemanagement? Jazeker! Je kunt jezelf methoden, structuren geven die je helpen méér uit je tijd te halen. En dat is in deze stressvolle tijden hard nodig. We leven in een tijd van grote veranderingen, grote onzekerheden, weifelend leiderschap. Daarbovenop komt nog het informatietijdperk waarin we leven, waaarin de hoeveelheid informatie leidt tot een enorme communicatie vervuiling die iedere 2 tot 3 jaar verdubbelt. Op dit moment verdubbelt het internet zich zelfs iedere 8 maanden! 

Velen van ons worden in deze kenniseconomie overstelpt met veel informatie. Tientallen informatiebronnen schreeuwen ons elke dag opnieuw grote hoeveelheden data toe. E-mail, RSS, telefoonjes, chats, whatsup, skype, twitter, facebook, gesprekken met collega's, memo's van je leidinggevende, beleidsstukken, nieuwssites, enzovoort, enzovoort. Het leidt af en je raakt de verbinding met je werk erdoor kwijt. Kun jij het nog allemaal volgen? 

 Gelukkig biedt datzelfde internet en ict ons ook hulpmiddelen. Er zijn praktische timemanagement tips te vinden maar ook tools en apps die je kunnen helpen om, zowel zakelijk als privé, niet om te komen in deze informatie overload. 

Toch is dat alleen niet de oplossing. Omgaan met tijd, nee zeggen, gevoeligheid voor werkdruk zijn namelijk voor iedereen weer anders. Daarom is ook de oplossing voor iedereen weer anders! 

Al is er veel veranderd, en volgen veranderingen elkaar met een grotere snelheid op, wat niet veranderd is zijn essentiële stappen in time-management. Zo haal je veel tips uit deze complete training time-management van Brian Tracy.

Persoonlijke aandacht en gesteste strategiën en tools die afgestemd zijn op jouw situatie. Dat kan wanneer je in kleine groepen gaat werken aan jouw time-management. In grotere groepen zijn er prima strategiën aan te leren die je morgen al direct kunt inzetten om jouw timemanagement een boost te geven en de regie weer terug te nemen over je tijd. Als het mogelijk is, doe het samen met collega's. Je helpt elkaar en het is ook goed voor jullie teambuilding. 

GOAL trainingen biedt diverse trainingen over tijdbeheer, time-management en stress management. Bekijk bijvoorbeeld eens de volgende trainingen:

Workshop Timemanagement 
Training Timemanagement
Hartcoherentie: Stress te baas!
5 manieren om met uitstelgedrag te stoppen

Doe het goed en doe steeds één ding tegelijk!  Op die manier kun je productief en stressvrij werken.   

workshop time-management Zen To Done ZTD Training Workshops verandermanagement