Duurzame teambuilding

Duurzaamheid en kosteneffectiviteit zijn belangrijke doelstellingen van alle HR activiteiten in een organisatie. Dit zijn dan ook belangrijke doelstellingen voor de teambuildingsactiviteiten bij GOAL trainingen. Waardering voor de menselijke waarden en aandacht voor duurzaam ondernemen zullen op de middellange- en lange termijn leiden tot succes. Zeker wanneer we het hebben over duurzaam ondernemen. 

Juist in deze tijd van economische malaise kan een positieve benadering en het aanspreken van de creativiteit van de medewerkers een onverwacht krachtig potentieel blijken. Dat zie je dan ook ruimschoots terug in de teambuilding van GOAL trainingen:  ontwikkelingsgericht en de gemeenschappelijke team-ervaring staat centraal. 

Deze aanpak kenmerkt een realistische en praktische werkwijze. De vertaling naar het dagelijks werk wordt herkend en blijft 'plakken' in de herinnering. Planning, voorbereiding en uitvoering maken, net zoals in de dagelijkse praktijk, deel uit van de teambuildingsopdracht. De trainers ondersteunen, faciliteren en geven opbouwende feedback tijdens de opdrachten. Deze kunnen bestaan uit een breed scala aan activiteiten zoals hutten, bruggen of katapulten bouwen, iglo's construeren, een social media campagne opzetten, maar ook het produceren van een film, een life radiouitzending of een theatervoorstelling behoren tot de mogelijkheden.


Bij outdoor teambuildingstrainingen wordt gebruik gemaakt van gecertificeerde outdoor trainers zodat inhoud en veiligheid samen gaan. Teambuilding is daarmee een verantwoorde keuze om samen sterker uit de economische situatie te komen.   

Voorbeeld duurzame teambuilding
Een advocatenkantoor vroeg om een teambuilding waarmee zij tegelijkertijd een zinvolle maatschappelijke bijdrage zouden leveren. Onder begeleiding van outdoor trainers en een bouwondernemer is voorgesteld een speeltuin in elkaar te zetten, inclusief blokhut, houten speeltoestellen en een zandbak. 

Deze outdoor teambuilding bevorderde niet alleen de productiviteit, creativiteit en communicatie van de deelnemers, maar laat ook kinderharten sneller kloppen. Een teambuildingstraining moet leuk zijn voor alle betrokkenen, ook voor diegene die minder gecharmeerd is van abseilen en zaklopen. Teambuilding wordt daarmee een duurzame, positieve teamervaring die leidt tot een sterke teamgeest, betere samenwerking, heldere communicatie, inspirerend leiderschap en onderlinge verbinding. Nabespreking van een teambuilding levert dan ook veel op. Niet alleen voor het management maar voor het hele team. Verbeteringsvoorstellen worden herkend en gedragen. 

Wanneer op deze manier medewerkers betrokken worden bij veranderingsprocessen leidt dat tot een verhoogde motivatie en betrokkenheid. Informeert u eens naar de mogelijkheden van teambuilding voor uw team. Teambuilding bij GOAL trainingen kent vele mogelijkheden. Klik op de links voor voor wat teambuildingsinspiratie of neem contactop voor een voorstel op maat! 

Teambuilding trainingen
Workshops Samenwerken & Teambuilding

Lees hier tips om je team door een lastige periode te leiden. Teambuilding motiveert. Hoe houdt jij je team gemotiveerd?  Vertrouwen en verbinding maken van een team een (h)echt team! Geen blogs meer missen? Schrijf je in voor de 'GOAL inspirator' voor maandelijks handige tips op vlak van leidinggeven, klantgerichtheid, verkoop, productiviteit en teambuilding. Vond je het leuk dit artikel om te lezen? Like ons hieronder op je Facebook!   

Samenwerken Training Workshops Teambuilding Belevend leren verandermanagement