Verwachtingen als leer-boost

Muziek om aan te tonen hoe voorspelbaar ons gedrag is en hoe snel mensen leren. Muziek is een vorm van taal. Een fantastische vorm om mee te communiceren. Geweldig als instrument om te laten zien hoe snel mensen leren en verwachtingen ontstaan. Een herkenbare vorm binnen muziek is de pentatonische toonladder. De pentatonische toonladder is een toonreeks bestaande uit vijf tonen. Vele culturen en muziekstromingen gebruiken de pentatoniek, maar vooral Chinese muziek, Keltisch-Ierse en Schotse muziek, Indiaanse muziek en blues staan er om bekend. In bijgaand filmpje demonstreert musicant Bobby McFerrin de kracht van de pentatonische toonladder tijdens het event: Notes & Neurons van het World Science Festival. Opvallend is hoe snel we als mensen leren. Een geweldig filmpje over communicatie, verbinding en samenwerken waar ik iedere keer als ik het zie weer blij van word!

Krijg jij hier ook zo’n blij gevoel van? Of is blij een emotie? Wat is het verschil tussen emoties en gevoelens eigenlijk?  Muziek is een prachtig middel voor teambuilding.  Je ervaart onmiddellijk een krachtige verbinding met anderen.


Meer blogs over dit onderwerp:
Samenwerken Teambuilding Communicatie Belevend leren verbinding