Top 5 Impact op Persoonlijke Ontwikkeling

Top 5 Impact op Persoonlijke Ontwikkeling.
Verschillende klanten is gevraagd wat nu het meeste impact had op hun persoonlijke ontwikkeling. Deze vraag is aan meer dan 100 personen gesteld met midden-kader en hoger management functies.  Het hoogst scorende antwoord op de vraag was: "Ik had een leidinggevende die mij steunde."


Vraag:
Als jij nu leidinggevende bent, wie steun jij nu dan in diens persoonlijke ontwikkeling? Wie noemt jou de komende jaren als drijvende kracht in zijn of haar succes? 

persoonlijke ontwikkeling

Vervolgens komen 2 antwoorden die beide 25% scoorden.  Eén had te maken met een sterke interne motivatie: "Ik heb mezelf met een lastige taak kunnen bewijzen." 

Vraag: In wat voor comfort zone heb jij je nu genesteld? Hoe kun jij je comfortzone oprekken, verder dan wat je nu kan en beheerst? Waar zit jouw uitdaging waar je je nog niet comfortabel bij voelt of je daarin een expert kan noemen? Is het niet vaak een zaak van zelfvertrouwen en kansen zien én grijpen? Wat is er nodig om jezelf verder te brengen dan het bekende repertoire dat je nu kent? Het andere antwoord dat de tweede plaats deelt in dit onderzoek luidt: "Het bedrijf heeft in mij geïnvesteerd."

Vraag:
Hoe bewust en betrokken is jouw huidige bedrijf, jouw afdeling,  jouw team  bezig met een klimaat te creëren waarin mensen zich kunnen en willen ontwikkelen? Steeds weer blijkt in onderzoeken dat er meer aandacht nodig is voor de individuele werknemer. Waarin gaat deze zich ontwikkelen en hoe wordt dat aangepakt? Welke talenten/competenties moeten worden ontwikkeld en hoe gaan we dat trainen? Alleen door actief te trainen en de medewerker buiten diens comfortzone te brengen, ontstaat groei en ontwikkeling. Als laatste antwoordde maar 4% van de ondervraagden dat ze een kruiwagen hadden. Iemand die voor hen deuren openden, hen naar voren schoven, hun naam noemden en hen steunden.

Vraag:
Wie zou jij een extra steun kunnen geven in deze moeilijke tijden? De arbeidsmarkt zit behoorlijk vast. Een breekijzer laat niet alleen jouw medewerker profiteren van jouw connecties en wijsheid maar zorgt ook voor een gezonde doorstroom in je bedrijf. GOAL trainingen 

verandering persoonlijke ontwikkeling Leiderschap