9 manieren om teamspirit om zeep te helpen!

De teamspirit om zeep helpen is makkelijker dan je denkt! Ik geef je 9 krachtige tips om dit in no-time voor elkaar te krijgen. De tips zijn zo krachtig dat je eigenlijk maar één nodig hebt om de torpedo in iedere mogelijke samenwerking te jagen! 

team

1.   Wacht tot de laatste minuut voordat je het team erbij betrekt
Benader mensen pas bij je project als het project half af is of wanneer je project al is vastgelopen. Door ze maar half en laat te betrekken weet je zeker dat ze zich weinig betrokken voelen bij het project en dat ieder mogelijk enthousiasme in de kiem wordt gesmoord. 

2.   Werp hindernissen op tegen samenwerken op afstand
Stuur zoveel mogelijk e-mails als je kunt. Maak gebruik van cc en bcc. Voorkom telefoongesprekken en face-to-face meetings. Dit voorkomt helderheid en verhoogt de kans op mis-interpretaties en goede onderlinge contacten. Het gevaar dat mensen zich betrokken voelen en enthousiast aan de slag gaan, is daarmee geweken. 

3.   Zorg voor onredelijke deadlines
Zorg ervoor dat je de teamleden de stress in jaagt met onrealistische deadlines. Hun toch al zware werkdruk zal ervoor zorgen dat creativiteit en passie voor vernieuwing een nieuw dieptepunt bereiken. Het zal hen dwingen om hun taken af te raffelen. Ze zullen een hekel krijgen aan jou en je bedrijf. 

4.   Geef af op iedere fout en en ontmoedig innovatie
Maak je collega’s belachelijk als ze met nieuwe dingen willen werken. Nagel ze aan de schandpaal wanneer er fouten gemaakt worden. Dit genereert een cultuur van angst die ervoor zal zorgen dat je productiviteit afneemt en je innovatie tot een minimum wordt teruggebracht. 

5.   Verzuim aan te geven wie wat doet!
Door geen taken en rollen te verdelen, weet je gegarandeerd dat het team vastloopt en de productiviteit zal tegenvallen. En als je dan toch bezig bent verzeker je er dan van dat individuele doelstellingen en taken elkaar overlappen. Conflicten kunnen dan niet uitblijven en iedere samenwerking wordt op die manier vroegtijdig de nek omgedraaid. 

6.  Zorg dat achterkamertjes politiek alle voortgang stopt
Moedig niet aan om open en eerlijk te zijn, voorkom opbouwende feedback of iedere vorm van confrontatie. Laat conflicten door sudderen en oplopen. Zorg ervoor dat iedereen binnen het team op eieren loopt. 

7.  Geef op verschillende manieren de teamprioriteiten aan
Waarom zou je moeite en tijd investeren om het team gefocust te houden? Het is veel desastreuzer om je op individuele successen te focussen die ten koste gaan van de rest van het team. Op die manier breng je het laatste beetje spirit om zeep. 

8.   Waardeer teamleden niet en geef geen erkenning!
Wie zit er op een schouderklopje of, nog erger, een bonus te wachten? Is er überhaupt een medewerker te vinden die een beloning belangrijk vind? Afschaffen en al helemaal niet aan beginnen. Beloning maakt medewerkers soft en ze raken hun competitie drift kwijt. Dus stop met alle acties die lijken op het belonen van je medewerkers of van je team in zijn totaliteit. 

9.   Vertrouw je collega’s nooit
Onthoudt, als je te familiair met je teamleden/medewerkers omgaat dan is dat de goden verzoeken. Houdt ze daarom nauwlettend in de gaten en kijk voortdurend over hun schouder mee. Controleer iedere minuut dat ze werken. Zij zijn immers alleen uit op eigenbelang! Zorg ervoor dat ze nooit een minuut rust hebben op de werkplek!   Dat waren 9 krachtige tips om iedere werkplek tot een hel te maken en productiviteit op iedere afdeling te vernietigen. Wil je WEL werken aan een optimale samenwerking en prachtige resultaten? Doe dan het tegenovergestelde.  Het zal je team doen opbloeien, doen focussen en hun enthousiame dusdanig aanjagen dat ze tegen iedere taak zijn opgewassen! 

 Meer leren hoe je aan een team of virtueel team bouwt?  Hier lees je over een beter team moreel en hier over  hoe je een team door een lastige periode leidt. Vond je het interessant om te lezen? Like ons hieronder op de facebook knop! Thanks!

vertrouwen team verbinding Samenwerken Leiderschap Leidinggeven Teambuilding