11 tips voor een postieve mindset

Je hebt natuurlijk ook vaardigheden nodig maar met een positieve mindset is de kans van slagen heel wat groter. Je ziet dat het duidelijkst in de topsport. Winnen of verliezen heeft hier weinig meer te maken met vaardigheden maar alles met mindset en focus. Degene met de betere mindset komt uiteindelijk op het voetstuk te staan. Je mindset is echter net een draaikolk waar centrifugale krachten je naar gebieden kunnen drukken waar frustratie, verlamming en opgeven de toon dreigen te zetten. Het is lastig wanneer zaken niet naar verwachting gaan. Het gevaar is dan reëel dat negatieve gedachten het roer over nemen. 

 Gelukkig zijn er een hoop dingen die je doen kunt om positief te blijven en een positieve mindset en focus te houden. Ik geef je 11 tips die ik beschrijf vanuit fysiek, emotioneel, spiritueel en mentaal perspectief. Kijk voor jezelf waar je de meeste winst kunt boeken! 

zon

Fysiek

1. Vroeg opstaan
Voor mij is vroeg opstaan één van de beste manieren om een positieve mindset te creëren. Ik heb dan het gevoel dat ik iedereen voor ben. Ik kan me voorbereiden, nog wat tijd voor mezelf nemen (ik mediteer graag nog even) en de dag beginnen zonder dat ik hoef te stressen. Je kunt je goed in een project bijten zonder dat iedereen je met mail en telefoon je van je werk houdt. 

2.  Work out!
Sporten kost geen tijd maar levert tijd op! Er zijn maar weinig andere zaken die je een positieve mindset, tijd, energie, een betere conditie en leuke contacten opleveren. Een gezonde geest in een gezond lichaam is dan ook het gezegde. Sporten is goed om depressie te bestrijden en een positieve mindset te creëren. Probeer uit of het voor jou het beste werkt 's ochtends vroeg te sporten of 's avonds. 's Ochtends kan de endorfine die je in je lijf pompt nou net die oppepper zijn die je nodig hebt om je met een Power Mindset op je taken te kunnen storten. 

3. Supplementen
Soms heb je wat hulp van de natuur nodig. St. Janskruid en Griffonia simplicifolia zijn twee kruiden die je kunnen ondersteunen voor een positieve mindset. St. Janskruid is lekker als thee maar ook als supplement te verkrijgen en bestrijd depressieve gevoelens. Griffonia zaad zorgt voor een beter humeur. Samen helpen ze vele mensen om hun energie, focus en mindset hoog te houden.

Mentaal

4.  Plan je week en je dag
Wanneer je een helder plan hebt wat je die week en die dag gaat doen, zal je dat helpen aan een positieve mindset. Door je wekelijkse planning weet je zeker dat je daarbij je langere termijn doelstellingen hierin meeneemt. Wanneer je helder hebt wat je wilt bereiken, focus je je op wat belangrijk voor je is. Dit verdeel je over je dagelijks werk. Het afvinken van de taken die bijdragen aan het behalen van je doelen geeft je een gevoel van voldoening. 

5. Houd rekening met Murphy's Law
Als je strak plant en verwacht dat alles zo gaat als jij plant, dan zal je snel teleurgesteld zijn. Eén van de sleutels van een positieve mindset is er rekening mee houden dat er zaken 'fout' gaan. Daarom plan ik alleen zaken die aan een tijd gebonden zijn in mijn agenda. Andere zaken staan op mijn to-do lijst. Ik hanteer de methode van Zen To Do, een combinatie van het gedachtengoed van David Allen en Stephen Covey. Ik kies voor soortgelijke taken op momenten dat mijn energie daarbij past. Daardoor is mijn productiviteit, mijn focus en mijn mindset hoog. 

6.  Lees positieve en inspirerende boeken
 Eén van de beste manieren om een positieve mindset te ondersteunen, is het lezen van inspirerende boeken. Verhalen die je kunnen aanmoedigen, inspireren en je nieuwe dingen kunnen leren. Lezen vraagt om rust en aandacht, en wanneer je rust en aandacht geeft aan iets positief dan helpt je dat om gedurende de dag je mindset te empoweren. 

7.  Luisteren naar audioboeken of podcasts
Via iTunes, Audible en andere websites is het mogelijk om snel een Audioboek op je telefoon te zetten. iTunes kent daarnaast nog vele (gratis) podcast over tal van onderwerpen waarop je je kunt abonneren. Wanneer je weinig tijd hebt en/of veel reist, is een audioboek een prima alternatief voor een boek. Je kunt ernaar luisteren wanneer je wilt en toch rijden, strijken, poetsen, archiveren of wat dan ook. Luister naar boeken van Tony Robbins, John Maxwell, Brian Tracy en anderen die je nieuwe vaardigheden leren en je zullen inspireren.

Spiritueel

8.  Mediteer
Als mens moeten we voor een optimale energie aandacht geven aan fysiek,e emotionele, mentale en spirituele gebieden van onszelf. Kijk voor jezelf waar jij winst kunt boeken. Als dat op spiritueel vlak is onderzoek dan in hoeverre je dat kunt ontwikkelen. Bidden, mediteren, yoga zijn zaken die je daarbij kunnen helpen. Wanneer je spiritueel verbonden bent, heb je een positievere mindset tegenover het leven. Maak daar iedere dag even tijd voor vrij. Meditatie is als tanden poetsten. Eén keer per dat is goed, twee keer heel goed, drie keer uitstekend.

Emotioneel

9.  Begin sterk
Begin je dag met een ritueel dat je meteen in je energie zet. Ik stel voor dat je Bon Jovi 'It's My Life' op je wekkerradio of telefoon instelt. Iedere nacht wordt je mindset gereset. Een positieve hit zet je meteen in een sterke positieve mindset. Hoe harder hoe beter. Lekker knallend de dag in. 

10. Dankbaar zijn
Neem de tijd om dankbaar te zijn. Dankbaar voor wat je hebt, voor wie je bent en voor hoe je leven is. Bedenk dat er een hoop is om dankbaar voor te zijn. Zelfs wanneer het leven tegen zit, blijven er genoeg dingen om dankbaar voor te zijn. Je moet ze alleen willen zien. Doordat jij bewust jezelf focust op dingen waar je dankbaar voor bent, zal dit je helpen in het hebben van een positieve mindset. 

11. Zorg dat je positieve mensen om je heen hebt
De mensen om jou hebben grote invloed op je. Zij hebben invloed op wie jij bent, hoe succesvol je bent en wat jij waardeert. Zij hebben ook invloed op wat je denkt. Wanneer je veel omgaat met negatieve mensen krijg jij daardoor ook een negatieve focus. Negativiteit gedurende de hele dag zorgt vanzelf voor negativiteit bij jou. Ook het omgekeerde is waar. Zorg dat je positieve mensen om je heen hebt en jouw mindset wordt ook positiever. Heb je af en toe iemand die uit het positieve schiet, dan helpt de workshop Power Mindset jou om daar in no-time weer verandering in te brengen! Kies er één uit in het voor jou meest onontgonnen gebied. Of gewoon één die je ontzettend leuk vindt om te doen. Maakt niet uit maar neem actie en werk aan een power mindset waarmee jij de wereld aan kunt!

Emoties Zen To Done beide hersenhelften mindset verandering inspirerend motivatie