Aikido voor communicatie en samenwerken

De workshop Aikido is een  actieve èn ontspannende lichaamsgerichte workshop waarin we veel oefenen en er uiteraard ook genoeg ruimte is voor reflectie en discussie met elkaar.

Samenwerken en verandering

Tijdens de workshop maken we kennis een Aikido-master die ons meeneemt in de filosofie van Aikido en ons meteen een aantal basis oefeningen voordoet.  Deze Aikido oefeningen zullen je kijk om communicatie en samenwerken veranderen.


Aikido als metafoor 
Tijdens deze workshop  AIKIDO staat het ervaren en reflecteren rondom de thema’s communiceren , samenwerken en/of verandering  centraal.  We gebruiken de ervaringsleer van de Japanse verdedigingskunst Aikdo om inzicht te krijgen in ons eigen handelen en om nieuwe mogelijkheden te ontdekken in ons gedrag.  Aikido is de perfecte metafoor en trainingstool om te zien hoe we effectiever, efficiënter en plezieriger kunnen communiceren  en samenwerken. Aikido maakt je bewust van je eigen communicatie en samenwerkingspatronen in het contact met anderen . In de workshop ervaar je dan ook verschillende reactiemogelijkheden. Je ziet andere manieren voor jezelf om te reageren in de interactie.

Aikido workshop op maat
De workshop AIKIDO kan voor bewustwording worden ingezet maar ook als workshop waarin je ook leert om zaken anders aan te gaan pakken in de dagelijkse praktijk.  Vanuit Aikido leren we over effectief gebruik van non-verbale communicatie, vertrouwen en samenwerken, weerstand, conflictbeheersing en verandering. Wilt u weten wat u nog meer kunt doen om met uw bedrijf te werken aan flexibiliteit en omgaan met veranderingen? 

Workshops Verandering en Flexibiliteit

Meer blogs over dit onderwerp:
No tags yet