Teambuilding door muziek

Teambuilding door muziek. “Muziek kan het hart direct doorboren”, schreef Oliver Sacks . Muziek is een raadselachtig verschijnsel. Een prachtige communicatievorm die we niet kunnen zien of vastpakken. Louter bestaande uit trillingen in de lucht, kunnen we muziek horen en voelen als resonantie en vibratie. Muziek roept een beeld op van schoonheid of ontroering en blijdschap. En zelfs de stiltes en pauzes tussen die trillingen door, kunnen ons raken. Muziek zit dus ook in de stiltes, in de ruimte tussen de noten.

Teambuilding door samen zingen
Samen zingen geeft iets bijzonders. Daarom zet GOAL trainingen muziek in bij teambuilding en workshops samenwerken. Muziek als middel tot verbinding. Als communicatie middel dat eenheid brengt in het team. Kijk naar onderstaande flash-mob waar je ziet hoe muziek een hoop individuele mensen maakt tot een groep. De raadselachtige kracht van muziek…

Teambuilding voelbaar gemaakt

En om het nog raadselachtiger te maken, constateren we dat ofschoon muziek geen eerste levensbehoefte is, toch elementair voor ons bestaan. Vanaf het begin van de menselijke cultuur is er muziek gemaakt. Waarschijnlijk is het nut van muziek verscholen in het onzichtbare: wat niet uit te drukken is in woorden, maakt met muziek voelbaar.

Teambuilding; het ritme van het team

Het zijn de klanken en de samenstelling van die klanken die het gevoelsleven tot uitdrukking brengen. Muziekstukken volgen, net als de hartslag van de mens, het ritme van 40 tot 200 slagen per minuut, afhankelijk van de gevoelstoestand en de inspanning op dat moment. Bij de beleving van muziek zijn veel meer hersendelen betrokken dan bij de spraak. Dat heeft te maken met de neiging van mens en dier om bij angst en pijn te schreeuwen, te huilen of… te zingen.

Wil je meer weten over communicatietrainingen en teambuildingmet muziek?  Neem contactmet ons op voor meer informatie!

Lees ook de volgende blogs over relevante onderwerpen:

Wil je net als bijna 6.000 andere lezers iedere maand de tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor de GOAL Inspirator. Snel en eenvoudig ook weer af te melden. Je ontvangt dan meteen het gratis E-book ‘Doelen stellen’

No tags yet