Productief denken

Productief denken. Is het mogelijk dan om productiever te denken? Jazeker! Heb je wel eens mensen horen zeggen dat ze meer een recht-hersenhelft of linker-hersenhelft denker zijn? Elke kant van de hersenen controleert verschillende denken. Van een persoon die "links-denkt" wordt vaak gezegd dat die meer logisch, analytisch en objectief denkt, terwijl een persoon die "rechts-denkt" wordt gezegd dat die intuïtief, attent en subjectief handelt.

Productief denken door beide hersenhelften

De rechter-hersenhelft vs linker-hersenhelft theorie is ontstaan uit het werk van Roger W. Sperry, die in 1981 de Nobelprijs ontving. Hij deed baanbrekend werk voor het onderzoek naar Epilepsie en bracht meer duidelijkheid in hoe het nou eigenlijk werkt daarboven! Want het blijkt een stuk productiever wanneer je beide hersenhelften tijdens je denken verbinding laat maken! Door samenwerken van beide hersenhelften kom je op een vaak creatieve en leuke manier tot nieuwe, productieve ideeën. Hoe zit het nu met onze hersenhelften. Welke helft doet wat? We zetten het even voor je op een rij


hersen

Productiviteit Linker- en Rechter hersenhelft

De linkerhersenhelft:
 • Rekenen
 • Analytisch
 • Categoriseren
 • Tijd
 • Volgorde
 • Verbaal
 • Logisch
 • Uitleggen
 • Oorzaak - Gevolg
De rechterhersenhelft:
 • Kunst, Muziek, Dans
 • Intuïtie
 • Holistische visie
 • Tijdloos
 • Visueel
 • Emotioneel
 • Dromen
 • Spontaan

Productief denken voor betere resultaten

Door beide hersenhelften te gebruiken kom je, vaak op een leukere wijze, tot betere resultaten! Vooral bij het bepalen en implementeren van kernwaarden, missie en visie, is het stimuleren van het gebruik van beide hersenhelften erg productief. GOAL trainingen biedt diverse maatwerk-trainingen aan die je helpen productiever te denken. Heb je die wens om productiever en creatiever te denken, samen met je team? Neem dan contact met ons op voor een voorstel op maat!  Steve Jobs gaf ook wat creatieve ideeën bij tegenslag. Voor je het weet blijf je in hetzelfde kringetje handelen. Voor verandering is creatief denken nodig! En dan.... magie voor beide hersenhelften! Like post? Like ons hieronder!
beide hersenhelften Productiviteit & Effectiviteit Creativiteit Trainen