Hoe een compliment iemand kan doen groeien

Waarom is het dat mensen snel iemand kunnen bekritiseren, maar het moeilijk lijkt iemand een compliment te geven? Is het omdat mensen het moeilijk vinden om iemand aan te spreken? De reden waarom we het niet zo vaak doen maakt niet uit, maar het is belangrijk dat we mensen meer complimenten gaan geven. Dit krikt niet alleen het zelfvertrouwen van de persoon in kwestie op, maar het zal de persoon ook helpen groeien en sterker maken. Het gooien van zomaar complimenten is echter ook niet goed. Het zal minder oprecht en misschien zelfs vals klinken. Wanneer geef je dus het best een complimentje en hoe pak je dit het beste aan… 

1.   Complimenteer verdiend!
Geef alleen een compliment wanneer de persoon in kwestie het ook echt verdient. Wanneer je een compliment krijgt over het goede werk dat je leverde, zul je je meteen een stuk beter en zelf zekerder voelen over je werk. Het motiveert je om goed werk te blijven leveren en krikt je zelfvertrouwen op. 

2.   Complimenteer oprecht!
Geef nooit een compliment omdat je het gevoel hebt dat het moet. Dit zal niet echt klinken en de persoon aan wie je dit compliment geeft, zal dit ook merken. Geef ook nooit sarcastische of negatieve complimenten. Als iemand iets niet goed deed, kun je het best deze persoon op de juiste manier bekritiseren in plaats van dit te doen met een vals compliment. Je oprechtheid zal meer gewaardeerd worden. 

3.     Leg je compliment uit
Wanneer je een compliment geeft, dan het best met een reden waarom je dit compliment geeft. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen: 'Goed gewerkt vandaag, je behandelde die moeilijke klant zeer efficiënt en doeltreffend vanmiddag.' Zo weet de gecomplimenteerde ook meteen wat precies hij/zij goed deed. Door hen een reden waarom te geven, kan het compliment ook niet in twijfel worden getrokken, waardoor het meer oprecht zal klinken. 

4.    Geef eens een echt kadootje!
Als je denkt dat iemand een uitstekende opdracht uitvoerde of extra zijn best deed om iets te bereiken, kun je jouw compliment bijvoorbeeld gepaard laten gaan met een geschenk. Dit hoeft niet meteen iets duur te zijn, het is het gebaar dat hier telt. Het is ook belangrijk dat je deze beloning meteen na het compliment geeft. Zo zie je zelf de reactie, wat jou ook een positief gevoel zal geven. 

5.    Beloon die het verdient!
Beloon geen mensen die het niet verdienen. Voel je niet verplicht om meerdere mensen te belonen terwijl slechts 1 teamlid uitstekend werk leverde. Dit zal de anderen ook meteen aansporen om beter werk te leveren. 

6.     Beloon het compliment
Wanneer je zelf een compliment krijgt, is het belangrijk om ‘bedankt’ te zeggen. Dit toont dat je het compliment waardeert. Zorg er dan wel voor dat je ‘bedankt’ ook oprecht klikt!

7.    Beloon ook jezelf
Beloon jezelf ook af en toe met een complimentje of beloning. Want wanneer was het de laatste keer dat je jezelf nog eens trakteerde op iets extra? Jezelf belonen kan in het begin een beetje vreemd overkomen, maar je zal merken dat door jezelf te complimenteren je zelfvertrouwen zal stijgen. Zo zie je maar, het geven van een compliment is helemaal niet zo moeilijk. Dus als je volgende keer iemand iets doet wat je kunt waarderen, laat het deze persoon dan ook weten. Het verspreidt niet allen een positieve vibe, het is ook leuk om te doen en het kan iemands dag maken! Lees ook de volgende blogs over relevante onderwerpen:

Communicatie Samenwerken Leiderschap Teambuilding Feedback geven en ontvangen Feedback motivatie verandermanagement