Hoe krijg je controle over je emoties?

Emoties, hoe controleer je die? Wie zijn emoties beheerst, heeft controle over zijn leven. Emotioneel meesterschap is de sleutel tot een leven dat je leidt. Het vermogen om controle te hebben over wat je op ieder moment voelt, is een van de belangrijkste vaardigheden die je kunt hebben. Er zijn drie krachten die bepalen wat je voelt. Deze drie samen noemen we 'Emotional Triade'. Samen bepalen deze drie iedere, en elke emotie.


emoties


Wat je voelt, voel je niet zomaar automatisch!  

Je voelt wat je voelt omdat je dit hebt gekozen met je 'Emotional Triade'. Om je emoties te beheersen en bewust te kunnen kiezen voor de emoties waarmee je dagelijks leeft, moet je deze drie krachten begrijpen en weten hoe je ze in je voordeel kunt gebruiken.


 1: Fysiologie
Emotie wordt gecreëerd door beweging. Wat je nu voelt is direct gerelateerd aan de manier waarop je je lichaam beweegt. Als je je schouders laat hangen en met je hoofd naar voren leunt, zul je al snel vertrekken naar een staat van depressie. Dus, wanneer je je een volgend keer wat depressief voelt, sta dan op, gooi je schouders naar achteren en neem een paar keer diep adem. Je zult zien dat je jezelf daardoor in een andere gemoedstoestand voelt. Je ziet weer mogelijkheden en zult sneller en betere beslissingen nemen. Je zult je sterker voelen en genieten van een zelfverzekerd gevoel terwijl je het overzicht houd van de vervelende situatie waarin je je wellicht bevindt. Raar? Probeer het! Je zult zien dat het werkt!

2: Taal
Taal komt voor in vele vormen. Ook in de vorm waarbij je jezelf vragen moet stellen, hetzij hardop of in je hoofd. Als je jezelf vraagt: "Waarom overkomt mij dit nu altijd?" Je zult een heel andere set van emoties ervaren dan als je vroeg te creëren, "Hoe van deze situatie profiteren?" Of "Waar zit in deze situatie mijn cadeautje? 'Of "Wat is er humoristisch aan dit?" Bedenk dat het geheim van de top-coach is de vragen te stellen die de coaché zichzelf nìet stelt! De taalpatronen die je dan gebruikt spelen een belangrijke rol in de betekenis de je daarmee geeft aan dezelfde situatie. Door andere woorden krijgt dezelfde situatie een andere betekenis voor jou! En… daarmee geeft diezelfde situatie, maar nu met een andere betekenis, jou ook andere emoties! Wanneer je je een volgend keer in een situatie bevind waar negatieve emoties het over dreigen te nemen. Kijk dan naar de taal die je op dat moment gebruikt. Hoe kun je, door anders met jezelf te communiceren, je emoties verschuiven en meer een gevoel van empowerment creëren?

3: Focus
Energie stroomt naar daar waar je de focus legt. Alles wat je focus, aandacht geeft, groeit. Met andere woorden, je leven wordt beheerst door datgene waar je je op richt. Dat is waarom je moet concentreren op waar je naartoe wilt, niet op wat dat wat je vreest. Wanneer je merkt dat je in een emotionele toestand komt van onzekerheid, weersta dan je angst. Verschuiven je aandacht naar datgene waar je naartoe wilt en je acties zullen je meenemen in die richting. Inzicht in het beïnvloeden van je 'Emotional Triade' en het toepassen van de tips hierboven zijn de eerste stappen om jouw 'Emotional Triade' in te zetten om je emoties in jouw voordeel te beheersten. Wanneer het je lukt om jouw emoties te beïnvloeden zul je meer tijd doorbrengen in positieve emoties. Positieve emoties die je empoweren en beslissingen en acties laten nemen die bij jou het maximale naar boven halen en van iedere moment van je leven kunnen laten genieten. GOAL trainingen verzorgt coaching en trainingen om emoties positief voor je te laten werken. Neem contact op voor een voorstel op maat.

verandering Emoties emobies