It takes Teamwork to Tango!

De Argentijnse tango is een spannende werkvorm en treffende metafoor! Door gebruik te maken van de basisprincipes uit de tango maakt de Workshop It Takes Teamwork To Tango communicatiepatronen zichtbaar en voelbaar. Deelnemers experimenteren al dansend met andere manieren van communiceren en de effecten daarvan op de ander.


Leiden en volgen

In de tango ontstaat de dans door de non-verbale communicatie tussen leider en volger.  Tango is een dans van improviseren waarbij de danspartners voortdurend op elkaar reageren en daarmee laten ze, bewust of onbewust, iets van zichzelf aan de ander zien. Tango maakt letterlijk en figuurlijk zichtbaar hoe mensen tegenover elkaar staan. Tango is daarmee als een perfect middel om te ervaren hoe u met anderen communiceert. En het is ook nog leuk om te doen ook!

Tango in communicatie

Wanneer zaken niet lekker lopen in uw werksituatie, kan dat te maken hebben met de communicatie tussen medewerkers. De tango werkt als een vergrootglas op die communicatie. De Workshop It Takes Teamwork To Tango geeft inzicht in wat er werkelijk aan de hand is en biedt zicht op positieve veranderingen.

Leiderschap, Samenwerken en Persoonlijke effectiviteit

De Workshop It Takes Teamwork To Tango kan ingaan op thema’s rond leiderschap, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Bijvoorbeeld:

  • leiderschap versus volgerschap
  • kracht versus flexibliliteit
  • controle versus vertrouwen
  • contact maken en afstemmen
  • weerstand versus meebewegen

Meer leuke en leerzame workshopsvind u op onze website!

Meer blogs over dit onderwerp:
No tags yet