Subsidie trainingen en workshops ouderen

Oudere medewerkers zijn door de vergrijzing meer dan ooit nodig op de arbeidsmarkt. Daarom komt het kabinet met een mobiliteitsbonus voor werkgevers die het aantrekkelijk maakt te investering in werknemers van 55 jaar en ouder. Wanneer de nieuwe werknemer uit een uitkeringssituatie komt wordt de subsidie op trainingen of workshops zelfs verhoogd.

man

Voor u, als werkgever, is dat wellicht een reden te kiezen voor een oudere werknemer. Daarna is het natuurlijk zaak de medewerker optimaal te laten functioneren. De extra financiele subsidie kunt u gericht inzetten voor training en coaching van de oudere medewerker. Daarmee drukt diens opleiding niet zwaar op uw opleidingsbudget. 

Op dit moment is het nog niet bekent wanneer deze mobiliteits subsidie beschikbaar wordt. Tot die tijd kunt u als ondernemer nog profiteren van de premiekorting voor werknemers van 62 jaar en ouder en voor uitkeringsgerechte werknemers van 50 jaar of ouder. 

Training geeft een boost. Top 5 van persoonlijke ontwikkeling.  Door training kun je makkelijk omgaan met veranderingen.  Ook voor ouderen is het belangrijk om mee te kunnen met de ontwikkelingen en te kunnen veranderen.

Subsidie trainingen