Teambuilding door feedback

Teambuilding  is meer dan een goed gevoel creëren voor dat moment. De beste teambuilding is die teambuilding die het team energie geeft en het uithoudingsvermogen voor de lange termijn vergroot . Een zeer effectieve manier van teambuilding is aan elkaar positieve en opbouwende feedback geven. Wanneer dat lastig is kan de workshop Beeldenstorm daar een goede katalysator in zijn.  In beelden denken is makkelijker.  De deelnemers denken na over de liefde en de pijn in de samenwerken. Samen met de trainer worden de punten besproken.  Een workshop die het team laat  voortbouwen aan energie en vertrouwen en de motivatie aanmoedigd.

Workshop Beeldenstorm


Positieve feedback
Als je mensen vraagt ​​over de feedback die ze krijgen in hun werk, zeggen ze vaak, als ze überhaupt feedback krijgen, dat ze veel veel te veel negatieve feedback krijgen en weinig positieve feedback. Stilstaan bij een positieve vaardigheid of eigenschap en die te delen kan leiden tot een transformatie van zo’n teamlid en daarmee het team. Het kan een negatieve houding in een positieve houding veranderen, wat op zijn beurt zelfs positieve invloed kan hebben op het negatieve of irriterend gedrag binnen het team.

Constructieve feedback
Er is een groot verschil tussen negatieve feedback en constructieve feedback. Negatieve feedback is vaak een reflexmatige of “zonder nadenken” reactie op een negatieve of problematisch gedrag. Negatieve feedback raakt ‘onder de gordel’ en ‘lange tenen’.  Het produceert vaak een defensieve reactie op de persoon in plaats van de wens om te veranderen. Negatieve feedback komt helaas op de werkvloer veel vaker voor dan constructieve feedback. Veel mensen voelen zich ongemakkelijk om een probleem te bespreken en de ander ermee te confronteren, vooral als de persoon met het probleem waarschijnlijk in de defensie zal schieten.

Feedback vraagt om moed en vaardigheid.
Het vraagt ​​moed en vaardigheid!  Negatieve prestaties of gedrag zullen niet verbeteren zonder enige constructieve feedback. De volgende stappen zijn bedoeld om u te helpen de ander het gevoel van eigenwaarde te laten behouden en de positieve relaties binnen het team te versterken. wanneer u constructieve feedback geeft over een ongewenste gedrag of negatieve performance.

Feedback geven aan een team

 1. Beschrijf het gedrag dat heeft invloed op jou of het team.
 2. Beschrijf precies wat er gebeurde.
 3. Beschrijf de gevolgen van dit gedrag op u of het team.
 4. Beschrijf wat u bij dit gedrag voelt en welke behoefte dat geeft.
 5. Beschrijf welk gedrag u liever ziet.
 6. Vermeld de positieve gevolgen van het veranderen van dat gedrag voor zowel u als voor het team.

  Negatieve feedback

  De beste manier om om te gaan met negatieve feedback, het soort feedback dat niet uit zorg voor ons wordt geuit of om ons te helpen groeien, is de negatieve feedback onschadelijk te maken het.Er zijn twee effectieve manieren om negatieve feedback onschadelijk te maken:

  1. In te stemmen met wat de positieve waarheid is.
  1. Het onderwerp te veranderen.

  Negatieve kritiek maakt een team kapot

  1. Ruzie over kritiek zal een team snel kapot krijgen. Ruzie over kritiek stimuleert voortdurende kritiek. Opbouwende feedback mag alleen als doel hebben  je team te helpen om te leren en te groeien. Er is slechts één strategie voor het omgaan met opbouwende kritiek – verantwoordelijkheid nemen en leren.

   Iedere keer wanneer u kritiek krijgt dient u zich te concentreren op uw vaardigheid actief te luisteren. Het is heel belangrijk om, op een regelmatige basis, het team  tijd te geven voor het geven en ontvangen van feedback.

   Wilt u werken aan een betere samenwerking, betere relaties binnen het team en een open, prettige werksfeer?  Bel ons voor een voorstel op maat en kijk alvast bij één van onze trainingen of workshops.

   Workshop Beeldenstorm

   Workshop Feedback


No tags yet