Teambuilding? Wat was dat ook alweer?

Teambuilding?Wat was dat ook alweer?

Er zijn wat mensen die  teambuilding terug willen brengen naar hoe het vroeger was. Ze vinden dat teambuilding zich tegenwoordig minder focust op waar teambuilding mee begon vroeger: Het leren.  Waarom? De wereld van het teambuilding is verzeild geraakt door recreatieve activiteiten en spelletjes met veel entertainment. Bij teambuilding wil je een team zo dicht mogelijk bij elkaar brengen. Dit is teambuilding op een andere manier. Vandaar mijn verhaal om de strategieën van teambuilding weer terug te brengen waar teambuilding om gaat. Meer effectiviteit is daar één voorbeeld van. Beter samenwerken een ander.


teambuilding


De reden dat ik dit schrijf is omdat ik het lastig vind wanneer teambuilding alleen maar ‘leuk’ mag zijn.  We krijgen daar ook lastige vragen over.  Hieronder staan wat voorbeelden waarbij dit voorbeelden zijn van grotere organisaties met betrekking op teambuilding, welke ik niet graag anoniem wil houden.

Teambuilding vraag 1:

Klant:    
Ik zou graag wat meer willen weten over de teambuilding activiteiten van u. Kunt u mij wat informatie geven?

Ik
:           

Natuurlijk, wat wilt u weten?

Klant
:    

 Ik wil graag een teambuilding voor ongeveer 45 mensen. De teambuildingsessie moet ongeveer drie weken duren.

Ik
:          
Mag ik u enkele vragen stellen? 

Klant
:      

Zeker. 


Ik
:           

Wat wilt u bereiken? 


Klant
:      
Meer zekerheid.

Ik
:            
Ik begrijp u. Wilt u vooral u team versterken met ervaring of meer op de zakelijke kant zoals de onderlinge relaties?

Klant
:      
Ik denk vooral om wat onderlinge relaties binnen mijn team te versterken.

Ik
:            
Hoeveel tijd wilt u eraan besteden? 


Klant
:      

Geen idee, heeft u niet wat suggesties?

Ik:            
Wat is u idee voor het budget?

Klant:      
Ongeveer € 20 per persoon. Ik heb aangegeven dat wij voor dat budget weinig kunnen aanbieden. Ik heb haar geholpen met brainstormen en heb haar vragen beantwoord. Misschien is McDonalds een geschikte plaats voor haar teambuilding activiteit?

Teambuilding vraag 2:

Een bedrijf informeerde bij ons om informatie over een teambuilding activiteit. Het bedrijf toonde interesse in een (dure) sportieve middag. Hier zouden verschillende teamsporten aan de orde komen als teambuilding activiteiten met een trainer en een instructeur erbij. Ze belde minder dan twee weken voor de sessie op om een afspraak te maken. Ik heb onmiddelijk tijd gemaakt en haar een op maat gemaakt voorstel gestuurd met informatie en de kosten. Na vier dagen wachten had ik nog niks gehoord dus ik denk, ik zal is even informeren naar de status. Als antwoord kreeg ik dat ze gaan lunchen in een park en een voetbal en/of honkbal -toernooi houden. Ik was met stomheid geslagen! Kaviaar en vissticks zijn niet te vergelijken.

Teambuilding vraag 3:

Een andere situatie was in Engeland. Een groep jonge werknemers kreeg een teambuilding sessie in Londen. Na twee dagen vroegen de jonge werknemers of de laatste twee dagen ingekort kon worden tot één halve dag omdat ze zo nog tijd hadden om te winkelen. Ik wist niet wat ik hoorde!!! Hieronder zes problemen die ik waarneem voor of tijdens teambuilding sessies: Waar ging het mis? Hier zijn een paar belangrijke teambuilding fouten:
  1. De budgetten waren niet reëel.
  2. De prioriteiten lagen bij het winkelen en de accommodatie en NIET bij de doelstellingen.
  3. Het verschil tussen teambuilding en teamrecreatie was niet duidelijk.
  4. De opvraag termijnen voor de teambuildings sessies waren te krap
  5. De doelstellingen waren onduidelijk
  6. De voorbereiding bij de bedrijven (informeren wat ze willen bereiken en met hoeveel personen, budget etc.) was onvoldoende.
Hoe belangrijk is het om van een club mensen die als 'los zand' werken een echt team te maken? Belangrijk zegt u? Dan moet u het ook belangrijk maken. Een goed team is hard werken. En dat begint al met de voorbereiding van een goede teambuilding training? Wilt u ècht aan de slag met uw team?  Informeer dan naar de mogelijkheden van teambuilding bij ons. Bel gerust naar 010 - 71 444 55 voor een voorstel op maat! Training Teambuilding Workshops Samenwerking & Teambuilding  

Meer blogs over dit onderwerp:
Training Workshops Teambuilding