Winnen van een webwinkel (peptalk!)

Hoe te winnen van een webwinkel? Veel detailhandelzaken staan op omvallen bericht de pers. Tegelijk lees ik dat de omzet van webwinkels wederom is toegenomen. Er is dus, ondanks de crisis, nog steeds wat uit te geven.

Overleven vraagt om vaardigheden!

Ondernemers in de detailhandel hoor ik vaak verzuchten over de concurrentie met het internet. Maar wat doen ze er zelf aan? Berusten in je lot?  Afwachten? Mopperen?  Of kijken naar mogelijkheden nu dat nog kan? Of heeft u dat bord al klaarliggen? 


webwinkel

Omgaan met mensen..  dat was toch leuk?

Onlangs liep ik een sportzaak binnen voor een paar nieuwe run sportschoenen. Behalve roze, gifgroen en babyblauw hadden ze één paar zwart. Jammer genoeg niet in mijn maat... Teleurgesteld verliet ik het pand. Had deze ondernemer geen website?  Blijkbaar niet.  Maar gelukkig had ik er wel zo één gevonden. Lopen lekker trouwens.... Wanneer je in een winkel het woord 'internet' hoort vallen, zie je de verkoper verstijven en het oordeel (stomme internet-klant) is voelbaar en bijna ruikbaar! Verdikkeme! Wees blij dat die klant (nog) je winkel inloopt! Dit is een kans!  Je hebt je verkoopvaardigheden toch nog?  (toch?..  ahum) Ander voorbeeld.  Ik liep op een rustige dag een keuken speciaalzaak binnen. Behalve de eigenaar was er één verkoopster. Geen klanten. Ik gaf aan een messenset te zoeken. Ik werd stuntelig naar een kast geleid waar wat blokken onappetijtelijk op elkaar lagen. Geen messenset. Die moesten bij elkaar worden gezocht... Wat een waardeloze presentatie zeg! Ik had er geen zin meer in. Gelukkig kon ik op het internet uit verschillende blokken kiezen....

Kunt u het nog? Omgaan met mensen?

Met andere woorden! Ondernemer, kom uit die comfortzone en ga ondernemen! Kom achter die counter vandaan en laat je verkoopster zien hoe je met kennis en enthousiasme een messenblok in mekaar zet en het verkoopt!  Duidt de teleurgestelde klant op je website en vertel binnen 2 dagen bij hem thuis te kunnen afleveren!Lastige klanten? Kom nou!  Wanneer is die klant lastig? Als jij niet weet hoe je ermee moet omgaan! Oefen je vaaridigheden in het ombuigen van weerstand en overtuigen! Je hebt tijd zat om dat te doen! Kom achter die counter uit en haal die handen achter je rug vandaan!

Tijd voor actie!

De tijd van achteroverzitten en "ze komen en kopen toch wel" is echt voorbij. Waar wil u bijhoren? Meer weten over hoe je de klant kunt verleiden tot een gespek en tot aankoop?  Neem contact op voor een kennismakingsgesprek over een winkel verkooptraining en voor een voorstel voor jouw verkoopteam! Trainingen voor de detailhandel:Workshops voor de detailhandel:

Verkopen verkooptraining verkooptrainingen retailtraining detailhandel training winkeltraining Detailhandel Retail