Sam

Hey, ik ben Sam van ’t Westende, ik kan mezelf wel bestempelen als een persoon die voor 100% er voor gaat om waar je aan begint het maximale eruit te halen. In mijn top sport carrière heb ik de nodige doelen gesteld en er ook alles aan gedaan en er voor gelaten om die doelen te bereiken. Deze beleving zet ik nu in als trainer en als trainingsacteur. Als voormalig topsporter heeft mijn topsportervaring mij heel wat geleerd. Ik was niet per se gezegend met het grootste talent, maar man, heb ik moeten knokken om te komen waar ik nu ben. Als judoka heb ik de nodige successen geboekt. Zeven keer het Nederlands kampioenschap behaald en een aantal medailles op zowel de Grand Prix als de World Cup toernooien. Maar natuurlijk waren er ook meerdere momenten dat het flink tegenzat.

Om je doelen te bereiken, moet je wel tegen vallen en op staan kunnen, doorzetten en keihard werken om van die tegenslagen te leren. Ik heb op de grootste podia gestaan, van Europese kampioenschappen tot wereldkampioenschappen, en ik heb zelfs mijn plek weten te veroveren in de top 15 van de wereldranglijst. Mijn topsportcarrière heeft me over de hele wereld gebracht, en ik kan je vertellen, ik heb meer ervaringen opgedaan dan ik kan tellen.

Nu ik me richt op training, breng ik al die kwaliteiten die ik als topsporter nodig had naar voren. Als gecertificeerd trainer met inmiddels al meerdere jaren ervaring, geloof ik sterk dat veel teams slechts een fractie van hun potentieel benutten. En dat vind ik zonde, want ik weet dat er zoveel meer mogelijk is op het gebied van sfeer én prestaties.

Als ex-topsporter begrijp ik als geen ander wat er nodig is om absolute topprestaties te leveren. Betere communicatie binnen teams leidt tot een hechtere samenwerking en buitengewone resultaten. Ik daag teams uit om te denken en te handelen als echte toppers. Mijn enthousiasme, ervaring en rustige aanpak creëren een band en een veilige omgeving om te leren. Ik blijf altijd trouw aan mezelf en moedig anderen aan hetzelfde te doen. Succes komt niet vanzelf, daar is doorzettingsvermogen, empathie en de flexibiliteit om tegenslagen om te buigen naar iets positiefs voor nodig.

De mensen die ik training geef, worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te stappen en niet alleen te dromen over succes, maar ook daadwerkelijk concrete stappen te zetten om daar te komen.