Visie op veranderen

Vanuit iedere persoonlijkheid heeft elke persoon zijn eigen reacties. De kleuren staan in verband met het type die weer in verband staan met het model:

visie op veranderen

Blauw

Denk bij deze kleur aan een blauwdruk. Deze mensen willen graag regelen en plannen Ze willen de situatie beheersen en alleen samenwerken wanneer de plannen het toestaan. Deze personen kijken uit naar de resultaten en hebben absoluut geen aandacht voor irrationele aspecten. Ze zijn ongeduldig en gehaast. Het resultaat is al in hun ogen uitgeschetst en moet bereikt worden. Vaak past leiderschap wel bij hen.

Geel

Geel is de kleur die doet denken aan de zon en vuur. Deze types zijn gevoelig voor politiek en macht. Ze zoeken een win-win situatie en onderhandelen daarvoor graag. Zij willen samenwerken om het doel te bereiken. Soms vergeten ze daarbij wel dat er geen gemeenschappelijk doel is.

Groen

De natuur en groeien zijn hier een leidraad. Men is bereid om te leren. Bewustwording vinden ze fantastisch. Zij geven aan samenwerking de betekenis dat je elkaar kunt leren kennen en de voordelen van elkaar kunt gebruiken om tot één doel te komen. Nadeel is dat deze instelling niet altijd tot resultaten leidt. Men kan niet altijd het leren centraal stellen.


Wit

Wit zijn alle kleuren bij elkaar. Veel dynamiek. Uit de chaos komt de evolutie. Men put uit eigen energie. Complexe zaken, conflicten en moeilijkheden worden met hun dynamiek aangepakt en opgelost. Maar vaak neemt bij deze mensen de ideologie over van de realiteit. Of gaat men rond de tafel zitten en eindeloos debatteren zonder resultaat.

Rood

Hier is het de mens en het bloed als verwijzing. Men zal moeten gaan motiveren, prikkelen tot samenwerking. Het wij-gevoel wordt aangescherpt. Straffen en belonen helpt hier. Een sfeer van ‘ik voor jou’ en ‘jij voor mij’ helpt de verandering.

Ervaar de dynamiek van belevend leren!

Wat we doen is veelzijdig. Trainingsburo GOAL trainingen.