Gemeente Gennep

Van de Gemeente Gennep kregen we een coachingsverzoek. De coachingsvraag had te maken met weerbaarheid, assertiviteit en omgang met lastige situaties. Twee weken na de laatste coachingssessie schreef Mw. Hartigan, Hoofd P&O ons: 

"We hadden afgelopen week een incident met een boze burger, zo erg dat de overvalknop is ingedrukt en onze interne piketdienst bij de balie van alles aan het regelen was. De coachee zat daar midden in en werkte stoïcijns door. De telefoon bleef gaan en burgers kwamen voortdurend binnen. Daarbij kwam ook nog dat we wat calamiteiten hadden en dat de collega's telefonistes niet aanwezig waren, dus het was echt een vuurdoop.

Ik was daarbij ook aanwezig en heb uiteraard geobserveerd en ik moet zeggen dat de coachee het keurig deed, ze raakte niet in paniek en blijft kalm doorwerken.

Ik heb dit later aan haar teruggekoppeld en ook met haar de coaching van jullie door besproken. Ze heeft een hoop handvatten gekregen, die ze vooral op dat moment ook in de praktijk kon brengen. We zijn dus heel tevreden met jullie coaching!"

We zijn heel tevreden met jullie coaching!

Mw. Hartigan Hoofd P&O
Trainingen gegeven