Kuehne + Nagel N.V.

De workshops waren interessant en interactief, precies waar wij naar op zoek waren voor de jaarafsluiting van Young Kuehne + Nagel. We deelden de groep in tweeën en iedere groep volgde één van de twee workshops: Feedback geven en Omgaan met lastig gedrag.

Bij de workshop feedback geven gingen we in op een dagelijks iets, namelijk het geven van feedback. Iedereen geeft feedback, maar de manier waarop dat gebeurt is vaak niet effectief. Om dit kracht bij te zetten, zijn er tijdens de workshop enkele handvatten besproken die gebruikt kunnen worden bij het geven van feedback. Na dit stukje theorie hebben we dit geoefend met werkelijke situaties.

De andere workshop werd gegeven door een Aikido-meester.  Aikido werd gebruikt als metafoor voor het omgaan met lastige situaties. De deelnemers hebben zelf met een aantal technieken geoefend en kregen hierdoor inzicht in het effect van hun gedrag op collega’s/anderen. Als afsluiting van de workshop hebben alle deelnemers een plankje doorgeslagen (of getracht dit te doen). Het doorslaan van een plankje staat symbool voor iets waarvan je dacht dat je het niet zou kunnen, maar met de juiste focus en concentratie kun je meer dan jezelf denkt!