Ministerie van Justitie

Voor het Ministerie van Justitie mocht GOAL trainingen al enkele malen trainingen en workshops verzorgen. Onlangs, in het kader van professialisering, waren dat een aantal workshops waaronder 'Feedback geven en ontvangen"

Aan het woord is één van de deelnemers; Mieke Braat-Naber, secretaresse. "Uit pure nieuwsgierigheid ben ik naar de workshop feedback gegaan, omdat ik vaak bezig ben met de manier waarop mensen, mezelf inbegrepen, communiceren. Meteen al bij de start zagen we hoe houding en gezichtsuitdrukking een bepaalde indruk wekken bij mensen, De actrice liet op twee manieren zien hoe ze te laat binnenkomt en daar reactie op krijgt van haar werkgever. Na de tweede keer mochten wij aangeven hoe de werkgever (beter) had kunnen reageren.

Met het kaartje met feedbacktips in de hand deden we een rollenspel en moest mijn partner mij aanspreken. Hoe breng je dat en hoe reageert de ander? Het is leuk om te zien dat je op een goede, constructieve manier kunt communiceren en zo dus een probleem bespreekbaar en oplosbaar kunt maken. De trainer liet ons zien dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Het was eigenlijk te snel voorbij, het smaakte wat mij betreft zeker naar meer!

De trainer liet ons zien dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Het was eigenlijk te snel voorbij, het smaakte wat mij betreft zeker naar meer!

Mieke Braat-Naber Secretaresse Ministerie van Ju