BELEVING IN DE ZORG

Over het event

“Bezieling terugbrengen in het werk”, “Mensen de passie teruggeven waarmee ze voor de zorgverlening gekozen hebben”, Dat was de opdracht die wij kregen van Stichting Zorgpalet te Hoogeveen. In nauw overleg, afgestemd op de identiteit van de organisatie en de medewerkers vond recent de aftrap plaats van een veelbelovend trainingstraject ‘Beleving in de Zorg’

Ervaar de dynamiek van belevend leren!

Wil jij ook een trainingsevent organiseren? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Contact

Klantgerichtheid in de zorg

’s Ochtends in alle vroegte kwamen de medewerkers het parkeerterrein op van MAXX. Bezoekers werden buiten al verrast op de rode loper die toegang gaf tot een cirustent illusie waar warme koffie en een dampende muffin hen opwachtte.  Langzaam stroomde de zaal vol en werden de deelnemers meegenomen in een meeslepende musical die precies raakte waar het om gaat bij de te nemen dilemma’s in de zorg. Klantgericht handelen in de zorgverlening zonder daarbij jezelf, je passie voor het werk te verliezen in een werkelijkheid waar efficiëntie en effectiviteit veel van de medewerkers vragen.

Alle thema’s die spelen in het dagelijks werk in de zorg kwamen voorbij op een carousselplein waar  10 interactieve workshops werden gepresenteerd die alle facetten van beleving in de zorgverlening aanraakte. Steeds werd met een verrassende metafoor de link gelegd naar de praktijk van alledag in de zorg. De workshops werden onderbroken door een theaterstuk waarin de reis die de zorgverlener begonnen is pakkend werd neergezet.  Op het perron van station half-leeg naar station half-vol begon de fantasievolle reis die steeds meer afboog naar de voor iedereen herkenbare praktijk. In het spel werden dan ook de spreekwoordelijke ‘beren op de weg’ niet vermeden maar als kansen opgepakt op weg naar meer beleving in de zorg.

Het werd een bijzondere dag waar de deelnemers nog lang aan terug zullen denken. Een prima aftrap voor een mooi, maar ook noodzakelijk doel.  Meer beleving in de zorg.