omgaan met (non-) verbale agressie

Home / Trainingen / Communicatie trainingen / Omgaan met (non-) verbale agressie

Omgaan met (non-) verbale agressie

Scheldkanonnades, vechtpartijen, pogingen tot intimidatie, vandalisme….

Meer en meer krijgen we te maken met diverse vormen van agressie. Bus-, tram- en treinpersoneel, veiligheidsbeambten, winkelpersoneel, baliemedewerkers, werkers in de gezondheidszorg; dit is slechts een greep uit het arsenaal aan beroepsgroepen die tijdens hun werk vaak te maken krijgen met (de dreiging van) agressie en geweld.

Voor wie?

Medewerkers die wel eens of verwachten in situaties te komen waar er (non-) verbale agressie vertoont wordt en die hier goed mee om willen gaan. 

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op

Wat houdt de training in?

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Oorzaken van agressie en het voorkomen ervan;
  • Non-verbale kenmerken van agressie;
  • Theorieën omtrent het ontstaan van agressie;
  • Verschillende motieven voor en vormen van agressie;
  • Het brengen van slecht nieuws;
  • Het omgaan met conflicten;
  • Oefening met eigen situaties met een acteur;
  • Eigen situaties en gedachten volgens de theorie van irreële gedachten;
  • Ondersteuning van collega’s die geconfronteerd zijn met agressief gedrag.

Maatwerk

Het hier beschreven programma dient als voorbeeld. Na inventarisatie van uw leerwensen maken wij een voorstel op maat. Trainingsbureau GOAL trainingen traint groepen van 5 – 500 personen. Voor individuele leervragen (1/2 personen) biedt trainingsbureau GOAL trainingen ‘Coaching on the job’ van 2-3 bijeenkomsten.

Modules van deze training zijn ook als korte workshop te organiseren. Combinaties van workshops laten zich uitstekend samenstellen in een interactief trainings-event! Grote groepen trainen?  Vraag naar een voorstel op maat. Thema’s als; communicatie, samenwerken, samenwerken, leiderschap en verbinding.

Wij leveren maatwerk! Ook voor uw organisatie. Bel GOAL trainingen 010 – 71 444 55, stel ‘live’ uw vraag aan onze opleidingsadviseur of stuur ons een e-mail.

Hoe gaan we te werk?

In deze training maakt u zich vaardigheden eigen waarmee u agressief gedrag kunt voorkomen en beteugelen. De training heeft een sterk doe-karakter. U oefent met verschillende vormen van (non)-verbaal agressief gedrag. Beknopte theorie, uitleg over oorzaken en gevolgen van agressie op het werk en toetsing van uw eigen voorkeursstijl geven u een duidelijk kader. Een acteur verleent hierbij ondersteuning. Tijdens de training krijgt u individuele adviezen voor uw werk.

Geïnteresseerd?

Neem contact op