Leidinggeven in de detailhandel

Herkent u het volgende? U geeft leiding aan een team van medewerkers. Toen u hiervoor benaderd werd leek het u een eervolle en uitdagende taak. Maar ineens gaat men veel meer van u verwachten. Nu moet u uw medewerkers sturing geven, hen motiveren, adviseren en corrigeren. Men verwacht dat u om kunt gaan met conflictsituaties. Hoe bereidt u uzelf daar op voor?

U bent gevraagd om binnenkort leiding te gaan geven. U wilt dit heel graag, maar hoe zullen de collega’s daarop reageren? Sommigen werken al veel langer bij het bedrijf. Hoe gaat u daar mee om? In de training "Leidinggeven in de detailhandel" leert u hoe u dergelijke situaties kunt hanteren en oefent u uw praktische vaardigheden.

'Leidinggeven in de detailhandel' is bedoeld voor aankomend eerste verkopers, afdelingschefs, floormanagers, verkoopchefs, filiaalbeheerders en voor ondernemers in de detailhandel. Deze training is ook geschikt voor mensen die voor een leidinggevende positie in aanmerking komen en zich op deze functie willen voorbereiden.


Na de training heeft u

  • Uw communicatieve vaardigheden verbeterd;
  • Uw leidinggevende vaardigheden verbeterd (motiveren, delegeren, corrigeren, coachen, instrueren, overleggen);
  • Een betere kijk op een effectieve organisatie van werkzaamheden in de detailhandel gekregen;
  • Inzicht in verschillende stijlen van leidinggeven en de hedendaagse opvatting daarover gekregen.

De training duurt in de deze opzet 5 dagen of 10 dagdelen met steeds een tussenperiode van een week. 

Het hier beschreven programma dient als voorbeeld. Na inventarisatie van uw leerwensen maken wij een voorstel op maat. Trainingsbureau GOAL trainingen traint groepen van 5 - 500 personen. Voor individuele leervragen (1/2 personen) biedt trainingsbureau GOAL trainingen 'Coaching on the job' van 2-3 bijeenkomsten.

Modules van deze training zijn ook als korte workshop te organiseren. Combinaties van workshops laten zich uitstekend samenstellen in een interactief trainings-event! Grote groepen trainen?  Vraag Workshopsnaar een voorstel op maat over communicatie, samenwerken, samenwerken, leiderschap en verbinding.

Wij leveren maatwerk! Ook voor uw organisatie. Bel GOAL trainingen 010 - 71 444 55, stel 'live' uw vraag aan onze opleidingsadviseur of stuur ons een e-mail.

Het programma van de training "Leidinggeven in de detailhandel" bestaat uit de volgende tien blokken:

Blok I      Leidinggeven

Blok II    Communicatie

Blok III   Managen van Jezelf

Blok IV    Leidinggeven aan de Verkoop

Blok V      Motiveren en delegeren

Blok VI     Begeleiding en samenwerking

Blok VII Vergaderen en werkoverleg

Blok VIII Conflicthantering

Blok IX Trainen van verkoopmedewerkers

Blok X Resultaten op langere termijn

In de 'print-versie' van deze pagina vindt u een uitgebreidere uitleg van de inhoud van deze training.

We gaan ervan uit dat leidinggeven te leren is en dat ‘leren door te doen’ hiervoor de beste manier is. Vanuit de praktijk zijn er oefeningen ontwikkeld, waardoor de koppeling naar de eigen dagelijkse werksituatie herkenbaar en toepasbaar is. In korte blokjes theorie worden kaders en modellen gegeven. Er is ruimschoots gelegenheid om te experimenteren, te oefenen en te discussiëren.

Onze aanpak vereist dat de deelnemers bereid zijn om kritisch naar het eigen functioneren te kijken. We werken op basis van eigen voorbeelden. Naar behoefte worden praktijksituaties opgenomen.

Ervaar de dynamiek van belevend leren!

Wat we doen is veelzijdig. Trainingsburo GOAL trainingen.