leidinggeven in de detailhandel

Home / Trainingen / Detailhandel trainingen / Leidinggeven in de detailhandel

Leidinggeven in de detailhandel

Herkent u het volgende? U geeft leiding aan een team van medewerkers. Toen u hiervoor benaderd werd leek het u een eervolle en uitdagende taak. Maar ineens gaat men veel meer van u verwachten. Nu moet u uw medewerkers sturing geven, hen motiveren, adviseren en corrigeren. Men verwacht dat u om kunt gaan met conflictsituaties. Hoe bereidt u uzelf daar op voor?

U bent gevraagd om binnenkort leiding te gaan geven. U wilt dit heel graag, maar hoe zullen de collega’s daarop reageren? Sommigen werken al veel langer bij het bedrijf. Hoe gaat u daar mee om? In de training “Leidinggeven in de detailhandel” leert u hoe u dergelijke situaties kunt hanteren en oefent u uw praktische vaardigheden.

Voor wie?

Voor (aankomend) eerste verkopers, afdelingschefs, floormanagers, verkoopchefs, filiaalbeheerders en voor ondernemers in de detailhandel. 

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op

Wat houdt de training in?

Het programma van de training “Leidinggeven in de detailhandel” bestaat uit de volgende tien blokken:

  • Blok I  Leidinggeven
  • Blok II  Communicatie
  • Blok III Managen van Jezelf
  • Blok IV Leidinggeven aan de Verkoop
  • Blok V Motiveren en delegeren
  • Blok VI Begeleiding en samenwerking
  • Blok VII Vergaderen en werkoverleg
  • Blok VIII Conflicthantering
  • Blok IX Trainen van verkoopmedewerkers
  • Blok X Resultaten op langere termijn

Maatwerk

Het hier beschreven programma dient als voorbeeld. Na inventarisatie van uw leerwensen maken wij een voorstel op maat. Trainingsbureau GOAL trainingen traint groepen van 5 – 500 personen. Voor individuele leervragen (1/2 personen) biedt trainingsbureau GOAL trainingen ‘Coaching on the job’ van 2-3 bijeenkomsten.

Modules van deze training zijn ook als korte workshop te organiseren. Combinaties van workshops laten zich uitstekend samenstellen in een interactief trainings-event! Grote groepen trainen?  Vraag Workshopsnaar een voorstel op maat over communicatie, samenwerken, samenwerken, leiderschap en verbinding.

Wij leveren maatwerk! Ook voor uw organisatie. Bel GOAL trainingen 010 – 71 444 55, stel ‘live’ uw vraag aan onze opleidingsadviseur of stuur ons een e-mail.

Hoe gaan we te werk?

We gaan ervan uit dat leidinggeven te leren is en dat ‘leren door te doen’ hiervoor de beste manier is. Vanuit de praktijk zijn er oefeningen ontwikkeld, waardoor de koppeling naar de eigen dagelijkse werksituatie herkenbaar en toepasbaar is. In korte blokjes theorie worden kaders en modellen gegeven. Er is ruimschoots gelegenheid om te experimenteren, te oefenen en te discussiëren.

Onze aanpak vereist dat de deelnemers bereid zijn om kritisch naar het eigen functioneren te kijken. We werken op basis van eigen voorbeelden. Naar behoefte worden praktijksituaties opgenomen.

Geïnteresseerd?

Neem contact op