Leidinggeven is niet zomaar iets. Het kan best pittig zijn om leidinggevende binnen een bedrijf te zijn. Wanneer u op zoek bent naar een basistraining leidinggeven, dan bent u aan het juiste adres bij GOAL trainingen. Dankzij onze training kunt u in een korte tijd uw leidinggevende vaardigheden aanzienlijk vergroten. Ons trainingsbureau biedt jarenlang trainingen aan voor zowel grote als kleine groepen. Wanneer u een training bij ons volgt zal u hier de rest van uw carrière profijt van hebben. Tot ziens bij GOAL trainingen!

Waarom een training van GOAL trainingen? 

Bent u een leidinggevende binnen een groot of klein bedrijf en wilt u graag uw leidinggevende vaardigheden vergroten? Kom dan een training volgen bij GOAL trainingen. Dankzij onze training zorgen we ervoor dat u een nog betere leidinggevende binnen uw bedrijf wordt. Wanneer u een aanvraag doet voor een training bespreken wij uw leerwensen en maken wij vervolgens een voorstel op maat. Aan het eind van de training zal u helder zicht hebben op uw eigen manier van leidinggeven en de effecten daarvan op anderen. 


Indeling training leidinggeven - blok 1

Wanneer u een training leidinggeven komt volgen bij GOAL trainingen dan maken wij gebruik van twee blokken. In het eerste blok komen onderwerpen als: inspirerende leerdoelen formuleren en deze vertalen naar de eigen situatie en de scharnierfunctie: de positie binnen de organisatie en welk effect dat heeft op eigen doen en laten. Daarnaast hebben we het binnen de training leidinggeven ook hebben over respectvol, empatisch en effectief met medewerkers communiceren. Ook zullen we het hebben over medewerkers resultaatgericht aanspreken op gedrag en op constructieve wijze feedback geven. Verder leert u de individuele medewerker te instrueren en uw medewerkers te coachen. Na het eerste blok gaat u aan de slag met het persoonlijk actieplan, het coachen van een andere deelnemer op diens persoonlijke actieplan en het inventariseren van lastige praktijksituaties voor oefeningen voorafgaand aan blok 2. 


Training leidinggeven - blok 2 

In het tweede blok leren we u alles over motivatie principes en hoe u die kunt vertalen naar eigen praktijk, hoe u het beste medewerkers kunt motiveren en op welke manier u uw eigen mening en ideeën overtuigend kunt overbrengen. In de training leidinggeven vertellen we u ook alles over belangentegenstellingen in goede banen leiden, delegeren, gespreksvaardigheden voor leidinggevenden en hoe deze effectief toegepast kunnen worden in verschillende gesprekken. Tenslotte trainen we u ook op het vruchtbaar maken van de samenwerking tussen team/afdeling voor alle betrokkenen en de organisatie. 


Mogelijkheden training leidinggeven 

Bent u op zoek naar een training leidinggeven? GOAL trainingen is er voor u! Wij geven individuele trainingen, maar geven ook workshops voor 5 - 500 personen. Wij leveren maatwerk, ook voor uw organisatie! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons op 010-7144455 of stuur ons een e-mail.

Iedereen die een leidinggevende positie inneemt en handvatten zoekt om hun functie prettiger, effectiever en efficiënter te vervullen. Deze training is ook bijzonder geschikt als u zich voorbereidt op een leidinggevende functie.

Na afloop van de training:

♦   Hebt u een helder zicht op uw eigen manier van leidinggeven én de effecten daarvan op anderen;
♦   Hebt u uw leidinggevende vaardigheden vergroot.


In de boven beschreven opzet duurt de training twee dagen, met tussenliggende avond.

Het hier beschreven programma dient als voorbeeld. Na inventarisatie van uw leerwensen maken wij een voorstel op maat. Trainingsbureau GOAL trainingen traint groepen van 5 - 500 personen. Voor individuele leervragen (1/2 personen) biedt trainingsbureau GOAL trainingen 'Coaching on the job' van 2-3 bijeenkomsten.

Modules van deze training zijn ook als korte workshop te organiseren. Combinaties van workshops laten zich uitstekend samenstellen in een interactief trainings-event! Grote groepen trainen? Wij leveren maatwerk! Ook voor uw organisatie.

Bel GOAL trainingen 010 - 71 444 55, stel 'live' uw vraag aan onze opleidingsadviseur of stuur ons een e-mail.

Blok I 

 • Inspirerende leerdoelen formuleren; >Situationeel leidinggeven’ vertalen naar de eigen situatie; 
 • De scharnierfunctie: de positie binnen de organisatieen welk effect dat heeft op eigen doen en laten; 
 • Respectvol, empathisch en effectief met medewerkers communiceren; 
 • Medewerkers resultaatgericht aanspreken op gedrag; 
 • Op constructieve wijze feedback geven; 
 • De individuele medewerker instrueren;
 • Coachen

Tussentijds

 • Aan de slag met het persoonlijk actieplan;
 • Coachen van een andere deelnemer op diens persoonlijke actieplan;
 • Inventariseren lastige praktijksituaties voor oefeningen in Blok II.

Blok II  

 • Motivatieprincipes vertalen naar eigen praktijk;
 • Medewerkers motiveren;
 • De eigen mening en ideeën overtuigend overbrengen;
 • Belangentegenstellingen in goede banen leiden;
 • Delegeren;
 • Samenwerking tussen team/afdeling vruchtbaar te maken voor alle betrokkenen én de organisatie;
 • Gespreksvaardigheden voor leidinggevenden;
 • Gespreksvaardigheden effectief toepassen in verschillende gesprekken.

We besteden in bondige, dynamische inleidingen aandacht aan kaders en modellen. Hierna volgen oefeningen in uiteenlopende werkvormen.

Gedurende de training werkt u aan uw persoonlijk actieplan. Bovendien coacht u een andere deelnemer op zijn of haar actieplan. Daarnaast brengt u lastige praktijksituaties als cases in. Aan het eind van de training werkt u uw eigen casuïstiek uit in een zogeheten transferopdracht.

Onze aanpak vereist dat u bereid bent kritisch naar uw eigen functioneren te kijken. We benadrukken de sterke kanten van de deelnemers: u krijgt dus opbouwende en zinvolle feedback. Via rollenspelen met een trainingsacteur komen we zeer dicht bij de werkelijkheid van het leidinggeven. U kunt zelf situaties inbrengen en aangeven hoe uw gesprekspartner zich moet gedragen, zodat u precies kunt oefenen wat u lastig vindt. Iedere deelnemer wordt bij de nabespreking betrokken; we maken video-opnames en bekijken zo nodig delen daarvan.

Ervaar de dynamiek van belevend leren!

Wat we doen is veelzijdig. Trainingsburo GOAL trainingen.