wervings- en selectiegesprekken

Home / Trainingen / Management & Leidinggeven / Wervings- en selectiegesprekken

Kies voor gedegen afwegen!

Werven en selecteren blijft tijdrovend en kostbaar. Functie-eisen definiëren, een wervende advertentietekst schrijven, brieven lezen en selecteren. En dan de selectiegesprekken. Uiteraard wilt u zo nauwkeurig mogelijk weten wat de kandidaat u te bieden heeft. Daartegenover wil hij of zij ook een duidelijk beeld krijgen van de functie, van uw organisatie en van zijn of haar plaats daarin. Kortom: een kwestie van wederzijds gedegen afwegen.

Voor wie?

Leidinggevenden en functionarissen die werving- en selectiegesprekken voeren om de juiste mensen aan te nemen voor hun organisatie.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op

Wat houdt de training in?

De voorbereiding

  • De juiste stappen in het werving- en selectieproces vaststellen;
  • De plaats van het selectiegesprek bepalen;
  • Passende selectiecriteria opstellen;
  • Relevante selectievragen formuleren.

De selectie

  • Gestructureerd gesprekken voeren;
  • Doorvragen om de juiste informatie te verkrijgen;
  • Alle informatie afwegen;
  • Een oordeel geven over een kandidaat;
  • Een beslissing nemen.

Maatwerk

Het hier beschreven programma dient als voorbeeld. Na inventarisatie van uw leerwensen maken wij een voorstel op maat. Trainingsbureau GOAL trainingen traint groepen van 5 – 500 personen. Voor individuele leervragen (1/2 personen) biedt trainingsbureau GOAL trainingen ‘Coaching on the job’ van 2-3 bijeenkomsten.

Modules van deze training zijn ook als korte workshop te organiseren. Combinaties van workshops laten zich uitstekend samenstellen in een interactief trainings-event! Grote groepen trainen?  Vraag naar een voorstel op maat over  veranderen, communicatie, samenwerken, klantgerichtheid en leiderschap.

Wij leveren maatwerk! Ook voor uw organisatie. Bel GOAL trainingen 010 – 71 444 55, stel ‘live’ uw vraag aan onze opleidingsadviseur of stuur ons een e-mail.

Hoe gaan we te werk?

Een logische en praktische opbouw kenmerkt deze training. Naast theorie is er vooral ruimte voor de praktijk. U werkt zo veel mogelijk met uw eigen materiaal. U oefent uw gespreksvaardigheid. U leert de sterke en zwakke kanten van de kandidaat in kaart te brengen. De verkregen informatie gebruikt u systematisch in het beslissingsproces. Een logische en praktische opbouw kenmerkt deze training. Naast theorie is er vooral ruimte voor de praktijk. U werkt zo veel mogelijk met uw eigen materiaal. U oefent uw gespreksvaardigheid. U leert de sterke en zwakke kanten van de kandidaat in kaart te brengen. De verkregen informatie gebruikt u systematisch in het beslissingsproces.

Geïnteresseerd?

Neem contact op