Tango is in te zetten bij thema's over Samenwerken en Leidinggeven.

De Argentijnse Tango is een nauwe, improvisatie dans die excellentie in zowel de leider en volger rol vereist. Effectief samenwerken is te vergelijken met een tango . Zodra de dans begint zie je de effectiviteit van de samenwerking terug in al of niet de flexibele, dynamische bewegingen in de dans. De leider geeft richting en energie, de volger reageert door te spiegelen. De dans laat de kwaliteit zien van de relatie. Bewust zijn van je gedrag en de consequenties van dat gedrag zijn dan ook belangrijke elementen in effectief samenwerken.

Tango


Dansend op passionele klanken van de tango onderzoeken de deelnemers;

1 . Overgave en vertrouwen
Tango brengt een team letterlijk op dezelfde voet. Een mentale connectie met een zorg en bewustzijn van de ander.  Houding word beoordeelt, ademhaling gespiegeld, verbinding is daar. 
In hoeverre kun je controle hier loslaten?

2 . Samen het ritme vinden
Samen op zoek naar de ziel van de muziek. Samen op zoek naar een ritme wat voor beide werkt! Je leert contact te maken met de ander en te voelen wat die ander wil en nodig heeft!

3 . Aanvoelen van het temperament
Als je afgestemd bent als duo moet je je ook nog afstemmen met andere miniteams op de dansvloer. Andere teams met ander ritme en temperament. Soms krachtig initiatieven nemen, soms meebewegen.

4 . Bewustzijn
Tango leert je bewust te zijn van jezelf; mind & body en je bewust te zijn van je verantwoording tegenover je teamgenoot. Verantwoordelijk volgers helpen hun leiders op koers te blijven en sturen hun besluitvormingsprocessen in de goede richting. Maar het vraagt om een beetje moed en timing om op het juiste moment op te staan en je uit te spreken.Hoe is uw stijl van samenwerken? Doet u een perfecte tango ... of staat u regelmatig op de tenen van uw collega?

De workshop It Takes Teamwork To Tango is te combineren met andere workshops over samenwerken en leidinggeven. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden!

Let's Tango!!

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

  • Als u een hechter team wilt;
  • Als u verandering bespreekbaar wilt maken;
  • Als u een betere samenwerking wilt.

Meer workshops

Ervaar de dynamiek van belevend leren!

Wat we doen is veelzijdig. Trainingsburo GOAL trainingen.