Workshop
‘Aikido!’ Actie-Reactie

Gesprekstechnieken

In deze workshop die gegeven word door een Aikido meester, Aikido! Een martial-art die ons leert controle te hebben i.p.v. te winnen. Het gaat bij Aikido om het controleren en neutraliseren van de aanval en niet om het leren uitschakelen van de tegenstander (dualiteit). Aikido kent geen aanvalstechnieken, zoals andere krijgskunsten die kennen. De confrontatie met de partner wordt niet gezocht.

Ook als men aangevallen wordt, moet een confrontatie voorkomen worden. Het is in Aikido de bedoeling een tegen jou gerichte weerstand effectief te begeleiden en te controleren.  vanuit herkenbare lastige situaties de link gelegd naar technieken uit deze eeuwen oude verdedigingssport. Verbazend hoe de, in deze Aikido workshop aangereikte technieken, gebruikt kunnen worden in de dagelijkse praktijk.

In de Aikido workshop oefenen de deelnemers zelf ook een aantal technieken. Deze worden vertaald naar gesprekstechnieken en toegepast in een geënsceneerd gesprek. Dat leidt tot concrete vaardigheden effectiever om te gaan met weerstand en ‘tegengas’ van collega’s en/of klanten

Meer informatie?

Ruwweg gaan er 2/3 workshops in een dagdeel, afhankelijk van uw keuze en doelstelling. Het uiteindelijke programma blijft dus een stuk maatwerk.

Neem contact op

Geïnteresseerd?

Neem contact op