Workshop
‘Assertief optreden’

Feedback geven

Assertiviteit is het opkomen voor je eigen belangen, zonder over de belangen van een ander heen te lopen. Meeveren, meebewegen, je inleven en begrip tonen, je acties en (re)acties afstemmen op de ander, maar tegelijkertijd ook je eigen grenzen (respect) en die van de organisatie bewaken. Assertiviteit is het uiten van je gedachten, gevoelens en meningen op een directe, eerlijke en gepaste wijze. Je komt op voor je eigen belangen op een manier die bij de situatie past en die zowel respectvol is naar jezelf als naar de ander.

Je kunt zeggen dat assertiviteit betekent dat je een balans vindt tussen het behartigen van je eigen belangen en het rekening houden met de belangen van een ander. 

Het betekent niet dat je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt of verlegen bent, maar heeft alles te maken met hoe je in relatie tot de ander hándelt. Het is dus een communicatiemiddel om je doelen te bereiken, waarbij wederzijds respect centraal staat. In de training besteden we aandacht aan het duidelijk kenbaar (durven) maken van je mening en de manier waarop je jezelf profileert.

Meer informatie?

Ruwweg gaan er 2/3 workshops in een dagdeel, afhankelijk van uw keuze en doelstelling. Het uiteindelijke programma blijft dus een stuk maatwerk.

Neem contact op

Durf nu maar eens ‘Nee’ te zeggen!

Deze workshop geeft je de essenties van assertief optreden. Voor je mening uitkomen, vertellen waar je grenzen liggen, met meer tact of minder dwarsliggende gedachten en emoties.

Je krijgt meer zicht op je valkuilen en kwaliteiten en vooral op het effect van je doen en laten. De workshop wordt op maat gemaakt voor uw organisatie, doelstelling en de deelnemers en is gebaseerd op het trainingsprogramma.

Doen? Durf nu maar eens ‘Nee’ te zeggen!

Inzetbaar

Deze workshop kunt u inzetten;

  • Als u klantgericht wilt zijn maar niet klantgezwicht;
  • Als u (beter) grenzen wilt leren aangeven;
  • Als u tact wilt vergroten.

Geïnteresseerd?

Neem contact op