Workshop
Filmproductiespel

Een interactieve en krachtige teambuilding

Filmproductiegame voor, een interactieve en krachtige teambuilding, waarin inhoud en samenwerken op een unieke manier geïntegreerd zijn en waarin complexe zaken als uitdaging kunnen worden opgepakt en elkaar op een heel andere manier leren kennen

De deelnemers gaan actief aan de slag met het maken van een film en worden op de proef gesteld om volledig out of the box te denken. Aan het einde van de middag is de kroon op het werk de vertoning (première inclusief Oscar uitreiking) van de door hun gemaakte film. Het onderwerp van de film is naar keuze en wordt door de opdrachtgever bepaald.

Door inhoud toe te voegen aan de te maken film, ontstaat er een sterke combinatie tussen teambuilding en inhoud. De dag is spannend (gaan we het binnen de gestelde tijd voor elkaar krijgen m.a.w. is de tijd je vriend of je vijand?), interactief, dynamisch, afwisselend, leuk. De deelnemers worden uitgedaagd op hun inventiviteit, creativiteit en samenwerkingsvermogen. Onze ervaring is dat deelnemers meegenomen worden in een flow en achteraf altijd positief verrast zijn over het resultaat.

Het maken van de film is een leuk, creatief en interactief middel, geen doel op zich, want het gaat uiteindelijk om het proces van het tot stand komen van de film met elkaar. Er zullen beslissingen onder tijdsdruk moeten worden genomen. Er moeten keuzes gemaakt worden om de continuïteit van de productie te kunnen waarborgen.

Zo krijgt het team beschikking over een startkapitaal. Het startkapitaal is niet toereikend om een filmproductie te realiseren. Door opdrachten in te brengen waarbij de deelnemers onder ‘letterlijke’ tijdsdruk diverse opdrachten moeten voltooien, krijgen ze de kans het budget te vergroten. Hiervoor zetten we puzzels, raadsels en fysieke in- en outdoor games in. Zo ontdekken we hoe oplossingsgericht en inventief het team is en wat ze aan elkaar hebben. Om dit te realiseren, zoeken we de grenzen op zodat we de deelnemers nieuwe inzichten geven. Een spelinstructeur bereidt de games voor en begeleidt het team. Daarnaast bewaakt de trainer het proces nauwkeurig en met de nodige feedback stuurt, coacht en begeleidt hij de deelnemers.

Meer informatie?

De deelnemers gaan actief aan de slag met het maken van een film en worden op de proef gesteld om volledig out of the box te denken.

Neem contact op

Geïnteresseerd?

Neem contact op