Hieronder treft u onze workshops die aansluiten bij het thema Klantgerichtheid. U kunt de workshops selecteren die u aanspreken. Ruwweg gaan er 2 workshops in een dagdeel, afhankelijk van uw keuze en doelstelling. Het uiteindelijke programma blijft dus een stuk maatwerk. Wij gaan graag met uw keuze aan de slag om te komen tot een impactvol programma waarna uw medewerkers aan de slag kunnen met ideeën, attitudes, kennis en vaardigheden.


Workshops Klantgerichtheid

Wanneer we het hebben over klantgerichtheid bedoelen we de match die te maken is tussen wat we zelf/als organisatie willen en de behoeften en wensen van de klant. Klantgerichtheid is dus niet (uitsluitend) klantvriendelijkheid of de klant altijd diens zin geven. Onder een klant verstaan we de externe klant, ook wel gast, cliënt of patiënt genoemd, en de interne klant, een collega of andere afdeling/vestiging. 

Wij zijn daarnaast van mening dat een goede externe klantgerichtheid begint met een goede interne klantgerichtheid. Onderstaande workshops geven u een uitgebreide keuze om aan beide te kunnen werken.

Zeven seconden. Zo snel heeft de ander een indruk van je. Voor de rest kun je alleen nog bijsturen. De workshop 'De 1e indruk' maakt je bewust van het belang van die 1e indruk en het effect van jouw persoonlijke presentatie op die ander. Wat is de kracht van jouw persoonlijke presentatie en wat roept dat voor beeld op bij anderen. Welke vooroordelen roept jouw plaatje op? Daar gaat deze workshop over. Een professioneel trainingsacteur wil jouw in de spiegel laten kijken om te laten zien wat het effect van houding, non-verbaal en verbaal gedrag is. Hij of zij kruipt in de huid van je collega, klant, manager en vertelt je wat ie ziet, voelt en hoort. Durf jij in die spiegel te kijken?

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als mensen zich optimaal moeten presenteren;
 • Als klantgerichtheid ook non-verbaal zichtbaar mag zijn;
 • Als er congruent moet worden gecommuniceerd; in woord en gedrag.

Meer informatie over Workshop 1e indruk

Bel Mail Brochure

Aikido! Een martial-art die ons leert controle te hebben i.p.v. te winnen.  In deze Aikido workshop wordt door een Aikido meester, vanuit herkenbare lastige situaties de link gelegd naar technieken uit deze eeuwen oude verdedigingssport. Verbazend hoe de, in deze Aikido workshop aangereikte technieken, gebruikt kunnen worden in de dagelijkse praktijk.

In de Aikido workshop oefenen de deelnemers oefenen zelf ook een aantal technieken. Deze worden vertaald naar gesprekstechnieken en toegepast in een geënsceneerd gesprek met een acteur. Dat leidt tot concrete vaardigheden effectiever om te gaan met weerstand en ‘tegengas’ van collega's en/of klanten.

Meer informatie over Workshop 'AIKIDO' Actie=Reactie

Bel Mail Brochure

Beeldenstorm


Een overdreven beeld neerzetten;  dat is wat deelnemers doen in de creatieve workshop Beeldenstorm. Beelden over de organisatie, over interne & externe servicegerichtheid, beelden over verleden – heden – toekomst.  Feedback dat veel duidelijk gaat maken.

Door te overdrijven worden kwaliteiten en verbeterpunten van teams en afdelingen duidelijk. Feedback wordt zichtbaar en bespreekbaar, op een speelse manier. Leuk,spannend, confronterend maar altijd respectvol. Brengt duidelijkheid in samenwerken en teams dichter bij elkaar.

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u de samenwerking wilt verbeteren;
 • Als u de bewustwording wilt verruimen;
 • Als u meer onderling begrip wilt.

Meer informatie over Workshop 'Beeldenstorm'

Bel Mail Brochure

De wereld staat even op zijn kop in deze interactieve workshop. Theatermakers nemen je mee in een wereld van improvisatie en reflexen. Met toenemende regie worden scènes neergezet om bij 'die ander' iets te weeg of voor elkaar te krijgen. Stilzitten of wegkruipen is er niet bij in deze workshop waar je dan eens publiek bent en dan ineens in de hoofdrol staat. Kernwoorden; doen en ervaren! Zo is Bratt Pitt ook begonnen!

Inzetten bij...
Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u wilt werken aan (klant)gerichtheid;
 • Als u meer flexibiliteit wilt in communicatie;
 • Als u een echte 'doen' workshop wilt.

Meer informatie over Workshop 'De omgekeerde wereld'

Bel Mail Brochure

Feedback

Feedback! Heel belangrijk tussen collega’s. Maar niet iedereen durft en anderen geven hun mening wel erg recht voor z’n raap. Au! Deze workshop gaat over het waarom van feedback, maar vooral: hoe je feedback geeft en ontvangt. In een veilige sfeer leren confronteren.

Resultaat? Durven benoemen wat er speelt, maar wel rekening houden met. Want pas als je weet waar de schoen wringt, kun je er wat aan doen! Een goede stap voor een organisatie waar openheid en respect belangrijk zijn! 

Dus... kom maar op met die feedback!

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u onderlinge feedback wilt bevorderen;
 • Als u de interne klantgerichtheid wilt verbeteren;
 • Als u een hechter team wilt vormen.

Meer informatie over Workshop feedback 'Zal ik jou eens wat zeggen?'

Bel Mail Brochure

Een bezoek aan een fantasievolk met een totaal andere cultuur en gewoontes. . .  Niets is wat het lijkt... Dat wordt schakelen en aanpassen. Wat is acceptabel, en waar trek jij de streep? 

Wat dat voor effect heeft? Heilige huisjes binnen communicatie moeten al snel omver worden getrokken om aansluiting te kunnen vinden bij de bewoners van dit ver afgelegen prachtige eiland. Een beleving die niemand had willen missen. Deze cultuurshock is niet te boeken via welk reisbureau dan ook. Wel via GOAL trainingen. Bon voyage!

Inzetten bij...
Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u flexibiliteit wilt bevorderen;
 • Als u (beter) met andere culturen wilt samenwerken;
 • Als u het inlevingsvermogen wilt vergroten.

Meer informatie over Workshop 'Groeten uit de rimboe'

Bel Mail Brochure

Collega’s, klanten, mensen zijn er in soorten en maten. Je hebt kritische, afwachtende, zoekende en zelfstandige types. Zelf noem je ze misschien veeleisend, passief, meegaand, of prettig zelfredzaam. Belangrijker is: hoe ga je daar mee om?

In deze workshop gaan de deelnemers zelf aan de slag met voor iedereen herkenbare (klant)types. Een acteur presenteert de verschillende types en gaat in gesprek met de deelnemers. De trainer reikt direct tips en handvatten aan om met verschillende klanten en situaties effectief te communiceren. Dit levert prachtige gebruiksaanwijzingen op. Trefwoorden: meedoen, humor, véél praktijk.

Inzetten bij...
Deze workshop kunt u inzetten;

 • Zelfkennis vergroten;
 • Communicatieskills oppeppen;
 • Praktische handvat voor 'lastige' klanten.

Meer informatie over Workshop Gebruiksaanwijzing 'Klant-types' (acteur)

Bel Mail Brochure

Wanneer het echt spannend wordt staan we vaak tegenover elkaar in plaats van langs elkaar. ‘Verbindend communiceren’ biedt de deelnemers een methode om duidelijkheid te krijgen in communicatie en begrip en verbinding te scheppen tussen mensen.  Praktisch en functioneel communiceren op een manier die leidt tot verbinding en betrokkenheid met jezelf en anderen. Dat heeft alles te maken met je kunnen inleven in de ander.

Verbindend communiceren is geen manier om je doel te bereiken. Het maken van de verbinding IS het doel. Verbinding is immers een essentiële voorwaarde voor open communicatie en samenwerking. Leer hoe je kunt  ‘zenden’ en ‘ontvangen’  mèt empathie en vanuit neutrale waarneming, zodat de communicatie leidt tot meer begrip en verbinding. Dit is feedback in communicatie voor gevorderden! Een workshop waar je rode oortjes van krijgt!

Meer informatie over Workshop 'Verbindend communiceren'

Bel Mail Brochure

Zo gaan we het doen! De deelnemers gaan met elkaar in discussie en bereiken consensus in hoe er voortaan met klanten gecommuniceerd moet worden. Gouden regels en Dikke zonden worden benoemd, omarmd of afgezworen. Dat leidt tot een 'Manifest Klantgerichtheid'.  Een actieve dagafsluiter om gezamenlijk een klantgerichtere afdeling/organisatie neer te zetten.

Meer informatie over Workshop 'Manifest Klantgerichtheid'

Bel Mail Brochure

Voorbeeld: Dat de klant het product hier gekocht heeft, is volkomen duidelijk. Maar waar is het bonnetje? Het bedrijfsbeleid is: alleen ruilen met bon.

Wie overtreedt die regel en maakt de klant blij. Wie houdt voet bij stuk?

Dilemma’s los je op met flexibiliteit binnen kaders. In deze workshop gaan medewerkers met elkaar in debat over broodnodige regels en idem dito uitzonderingen. Resultaat: beweging en begrip voor elkaars standpunt. Deze module vormt een prachtig duo met Waarden als kompas

Inzetten bij...
Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u betrokkenheid wilt vergroten;
 • Als u de bewustwording wilt verruimen;
 • Als u meer discussie open wilt.

Meer informatie over Workshop 'Lagerhuis Discussie'

Bel Mail Brochure

Samenwerken
"Zelden zoveel plezier gehad – en in zo korte tijd zo veel geleerd over samenwerken in teams... Een leuke teambuilding!" In deze workshop ontdekken deelnemers wat er nodig is om als een hecht team te functioneren.

Binnen of buiten, want er is een in- en outdoorvariant van de spellen waarmee ze dit aan den lijve ervaren.
Deze module is ook een prima start van een team- of personeelsdag! Een workshop die samenwerken - of het gebrek er aan - voelbaar maakt en structuur en tips geeft hoe dit te verbeteren. De workshop 'Succesvol Samenwerken; een investering die direct merkbaar zal zijn in het functioneren van uw team!

Inzetten bij...
Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u de samenwerking wilt verbeteren;
 • Als er beter gecommuniceerd dient te worden;
 • Als mini-teambuilding training.

Meer informatie over Workshop 'Succesvol SamenWerken'

Bel Mail Brochure

Identiteit, missie, visie en waarden. Begrippen die heel belangrijk zijn voor een organisatie, maar die vaak niet landen bij medewerkers. Zijn ze dan wel aansprekend genoeg? Deze workshop biedt handvatten voor een praktische vertaling. Want als je iets wilt zijn, of iets wilt doen, moet je weten wie je bent. Dat geldt voor mensen en organisaties. Deze (start)module verbindt het waarheen met het hoe. Zo ontstaat eenduidigheid in denken en doen. Het Mission Statement van uw organisatie komt tot leven en wordt voelbaar in de harten van uw medewerkers. We beginnen deze module met een tijdreis van 12 minuten langs decennia uit ons verleden. Ga mee op reis en ontdek waar jij voor staat en belangrijk vindt!

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als de neuzen dezelfde kant op moeten;
 • Als kennismaking met het team;
 • Als de prioriteiten reminder.

Meer informatie over Workshop 'Waarden als Kompas'


Bel Mail Brochure

Zo effectief dat je er bijna 'High'van zou worden! De 'Roos van Leary' is een bekend model dat gedrag inzichtelijk maakt.  In deze workshop wandelen de deelnemers door de roos en 'voelen' zelf het effect van communicatie.  Dat leidt tot inzicht in het effect van hun gedrag op klanten; actie – reactie!  Behalve dat zo zichtbaar wordt welke reactie bepaald gedrag oproept, geeft deze workshop ook richting aan andere keuzes die gemaakt kunnen worden om een effectieve communicatie tot stand te brengen. 'Cheers Timothy!'

Meer informatie over Workshop 'Trippen met Leary' Actie >> Reactie!

Bel Mail Brochure

"Wat ik nou heb meegemaakt!...." Niemand is beter in staat de vinger op de zere plek kan leggen dan diegene die het allemaal heeft meegemaakt. In deze theaterworkshop laten acteurs tot op de huid voelen waar het eigenlijk om draait. Herkenning die leidt tot hilariteit, maar ook tot de frustratie, gêne en de wil tot verandering. Hierna is niets meer wat het was. Een indringende confrontatie die wij van harte aanbevelen als begin van een serieus traject waar gevraagd wordt om vernieuwing en flexibiliteit om tot verandering te komen.

Meer informatie over Theaterworkshop 'De Wereld van de klant' (acteurs!)

Bel Mail Brochure

De workshop Spiegeltje Spiegeltje, is een veilige feedback werkvorm met een hoge amusementswaarde. Twee acteurs spelen een situatie uit de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Het publiek regisseert de verbeteringen. De gespeelde problematiek is herkenbaar en de afwisseling actie-reactie zorgt voor een dynamisch geheel. Het is leuk, prikkelend en leerzaam en het maakt in korte tijd helder waar het om gaat. In de situatie die gespeeld wordt, zitten diverse leermomenten. Soms is het zo prikkelend dat het onmogelijk blijkt alleen maar toe te kijken.

Inzetten bij...

Deze theaterworkshop kunt u inzetten;

 • Als u de samenwerking wilt verbeteren;
 • Als u de bewustwording wilt verruimen;
 • Als u een duidelijke boodschap wilt meegeven.

Meer informatie over Theaterworkshop 'Spiegeltje, Spiegeltje' (met 2 acteurs)

Bel Mail Brochure

Ervaar de dynamiek van belevend leren!

Wat we doen is veelzijdig. Trainingsburo GOAL trainingen.