Hieronder treft u onze workshops die aansluiten bij het thema 'Samenwerken en Teambuilding. U kunt de workshops selecteren die u aanspreken. Ruwweg gaan er 2 workshops in een dagdeel, 5 in een dag, afhankelijk van uw keuze en doelstelling. Het uiteindelijke programma blijft dus een stuk maatwerk. Wij gaan graag met uw keuze aan de slag om te komen tot een impactvol programma waarna uw medewerkers aan de slag kunnen met ideeën, attitudes, kennis en vaardigheden.

Aangenaam kennis te maken! Zin om je collega’s op een verrassende manier (nog beter) te leren kennen?

Dat kan in deze workshop door middel van kennismakings – kaarten. Ook wanneer je elkaar al best aardig kent, kun je met dit spel nieuwe karaktertrekken en eigenaardigheden bij elkaar ontdekken. Deelnemers komen meer van elkaar te weten, met meer inzicht en begrip voor elkaars drijfveren en achtergronden.

Meer informatie over Workshop 'Aangenaam kennis te maken'

Bel Mail Brochure

Aikido! Een martial-art die ons leert controle te hebben i.p.v. te winnen.  In deze Aikido workshop word door een Aikido meester, vanuit herkenbare lastige situaties de link gelegd naar technieken uit deze eeuwen oude verdedigingssport. Verbazend hoe de, in deze Aikido workshop aangereikte technieken, gebruikt kunnen worden in de dagelijkse praktijk.

In de Aikido workshop oefenen de deelnemers oefenen zelf ook een aantal technieken. Deze worden vertaald naar gesprekstechnieken en toegepast in een geënsceneerd gesprek met een acteur. Dat leidt tot concrete vaardigheden effectiever om te gaan met weerstand en ‘tegengas’ van collega's en/of klanten.

Meer informatie over Workshop 'AIKIDO' Actie=Reactie

Bel Mail Brochure

Beeldenstorm


Een overdreven beeld neerzetten;  dat is wat deelnemers doen in de creatieve workshop Beeldenstorm. Beelden over de organisatie, over interne & externe servicegerichtheid, beelden over verleden – heden – toekomst.  Feedback dat veel duidelijk gaat maken.

Door te overdrijven worden kwaliteiten en verbeterpunten van teams en afdelingen duidelijk. Feedback wordt zichtbaar en bespreekbaar, op een speelse manier. Leuk,spannend, confronterend maar altijd respectvol. Brengt duidelijkheid in samenwerken en teams dichter bij elkaar.

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u de samenwerking wilt verbeteren;
 • Als u de bewustwording wilt verruimen;
 • Als u meer onderling begrip wilt.

Meer informatie over Workshop 'Beeldenstorm'

Bel Mail Brochure

Tijdens een Brown paper sessie worden de deelnemers betrokken bij het in kaart brengen van een probleem en mogelijke oplossingen. In een Brown paper werken de deelnemers gezamenlijk aan oplossingen, door gebruik te maken van onder meer memoblaadjes, stiften en stickers. Interactieve en praktische workshop waarin de deelnemers met elkaar aan de slag gaan met een probleem en brainstormen ze over processen, kansen en bedreigingen, oplossingen, etc. Bedrijfsprocessen worden in kaart gebracht.

Meer informatie over Workshop 'Brown Paper Session'

Bel Mail Brochure

Toekomstmuziek
Hoe ziet je team, je afdeling of je organisatie eruit? Waar sta je voor? En hoe klinkt dat? Hoe klonk het vroeger en hoe klinkt toekomstmuziek? Creëer je eigen sound in deze workshop 'Toekomstmuziek!' In deze workshop maak je samen een jingle, een rap, een lied, een muziekstuk. Je hoeft geen muzikant te zijn om mee te kunnen doen.

Kernwoorden: meedoen, uitdaging, plezier! Misschien wel één van onze leukste workshops!

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u écht iets leuks sàmen wil doen;
 • Als u in een mum van tijd samen een (nieuwe) focus wilt;
 • Als intermezzo voor een bijeenkomst.

Meer informatie over Workshop 'Toekomstmuziek' (Maestro)

Bel Mail Brochure

De Verbinding
De workshop 'De Verbinding' gaat over persoonlijke zienswijze en samenwerking. Elke collega heeft zijn/haar eigen zienswijze over de beste manier van samenwerking, klantgerichtheid, veranderingen of een ander thema naar keuze.

In de workshop 'De Verbinding' gaan de deelnemers op zoek naar de overeenkomsten in deze ideeën, opvattingen en overtuigingen. Samen op zoek naar overeenkomsten schept een band. Het zijn deze overeenkomsten die de schakel vormen tot verbinding en samenwerking. Immers . . de ketting is zo sterk als de zwakste schakel!

De deelnemers worden in een opdracht uitgedaagd om telkens de verbindende schakel met een collega te vinden, net zo lang tot er een ketting ontstaat. Een ketting van schakels die alle individuele zienswijzen met elkaar verbindt. Deze teambuilding workshop vereist flexibiliteit, buiten je eigen kader durven kijken en samenwerking!

Meer informatie over Workshop 'De Verbinding'

Bel Mail Brochure

De wereld staat even op zijn kop in deze interactieve workshop. Theatermakers nemen je mee in een wereld van improvisatie en reflexen. Met toenemende regie worden scènes neergezet om bij 'die ander' iets te weeg of voor elkaar te krijgen. Stilzitten of wegkruipen is er niet bij in deze workshop waar je dan eens publiek bent en dan ineens in de hoofdrol staat. Kernwoorden; doen en ervaren! Zo is Bratt Pitt ook begonnen!

Inzetten bij...
Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u wilt werken aan (klant)gerichtheid;
 • Als u meer flexibiliteit wilt in communicatie;
 • Als u een echte 'doen' workshop wilt.

Meer informatie over Workshop 'De omgekeerde wereld'

Bel Mail Brochure

Feedback

Feedback! Heel belangrijk tussen collega’s. Maar niet iedereen durft en anderen geven hun mening wel erg recht voor z’n raap. Au! Deze workshop gaat over het waarom van feedback, maar vooral: hoe je feedback geeft en ontvangt. In een veilige sfeer leren confronteren.

Resultaat? Durven benoemen wat er speelt, maar wel rekening houden met. Want pas als je weet waar de schoen wringt, kun je er wat aan doen! Een goede stap voor een organisatie waar openheid en respect belangrijk zijn! 

Dus... kom maar op met die feedback!

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u onderlinge feedback wilt bevorderen;
 • Als u de interne klantgerichtheid wilt verbeteren;
 • Als u een hechter team wilt vormen.

Meer informatie over Workshop feedback 'Zal ik jou eens wat zeggen?'

Bel Mail Brochure

Ook uw organisatie is multi-cultureel en muliti-nationaal. Binnen uw organisatie of team worden de teamleden geconfronteerd met het effect van 'het verschil' van deze culturele dynamiek. Culturele diversiteit binnen een team, afdeling of organisatie kan leiden tot onbegrip, tegengestelde belangen, conflicten en een lagere productiviteit.

De workshop Intercultureel Samenwerken worden deelnemers ondergedompeld in een simulatie game waarin ze op zeer levendige wijze worden blootgesteld aan dit effect van 'het verschil'. Hierna volgt een interactieve nabespreking waar we stap voor stap de dynamiek van het verschil doorlopen. We draaien deze module voor groepen van 15 tot 500 deelnemers in samenwerking met Human Dimensions.

Inzetten bij...
Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u 'het verschil' bespreekbaar wilt maken;
 • Als u de productiviteit internationaal wilt verhogen;
 • Als u een betere samenwerking wilt.

Meer informatie over Workshop 'Intercultureel Samenwerken'

Bel Mail Brochure

Tango
Argentijnse Tango is een gepassioneerd spel tussen leider en volger
De leider geeft initiatief voor de pas,  de volger neemt deze uitnodiging aan.  Dat vraagt om vertrouwen en inleven! De volgorde van de passen staat niet vast en tóch is het mogelijk met zijn tweeën te dansen. Het is een dans van aanvoelen en praten zonder woorden. De deelnemers ervaren in deze workshop hoe het is om met één hart en vier benen over de dansvloer te bewegen. Dat is pas samenwerken!

In deze leuke, maar ook confronterende workshop 'It takes teamwork to tango!' word de Tangodans als spiegel gebruikt. Behalve het leren dansen van de basis van de tango krijgen de deelnemers inzichten over thema's als verantwoordelijkheid geven en nemen, afstemmen en samenwerken. Deelnemers zeggen dat het confronterend is, maar altijd met een lach.

Er hoeven niet per sé evenveel mannen als vrouwen te zijn. Deze dansworkshop is meer een verkenning van kwaliteiten binnen het volger- en leiderschap. Deze is niet sekse-specifiek. In het begin van de workshop zal er daarom gevraagd worden wie welke rol wil dansen. Openstaan voor verandering dus ;-)  

Let's Tango!!

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u een hechter team wilt;
 • Als u verandering bespreekbaar wilt maken;
 • Als u een betere samenwerking wilt.

Meer informatie over Workshop 'It takes Teamwork to Tango!'

Bel Mail Brochure

Denk je elkaar kaar goed te kennen? Wedden dat er nog wat nieuws te ontdekken valt? Ook wanneer je elkaar al best aardig kent, kun je in deze workshop weer nieuwe persoonlijke blinde vlekken, kwaliteiten, valkuilen en irritaties ontdekken. Deelnemers krijgen meer inzicht en begrip ten kennen voor elkaars kwaliteiten en uitdagingen. Ze gaan inzien hoe ze anders met elkaars zwakke plekken om kunnen gaan. En vooral hoe ze meer gebruik kunnen maken van elkaars kwaliteiten. Een workshop voor mensen die zich open durven opstellen!

Meer informatie over Workshop 'Stoeien met kernkwaliteiten'

Bel Mail Brochure

Samenwerken
"Zelden zoveel plezier gehad – en in zo korte tijd zo veel geleerd over samenwerken in teams... Een leuke teambuilding!" In deze workshop ontdekken deelnemers wat er nodig is om als een hecht team te functioneren.

Binnen of buiten, want er is een in- en outdoorvariant van de spellen waarmee ze dit aan den lijve ervaren.
Deze module is ook een prima start van een team- of personeelsdag! Een workshop die samenwerken - of het gebrek er aan - voelbaar maakt en structuur en tips geeft hoe dit te verbeteren. De workshop 'Succesvol Samenwerken; een investering die direct merkbaar zal zijn in het functioneren van uw team!

Inzetten bij...
Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u de samenwerking wilt verbeteren;
 • Als er beter gecommuniceerd dient te worden;
 • Als mini-teambuilding training.

Meer informatie over Workshop 'Succesvol SamenWerken'

Bel Mail Brochure

Acrobatiek
Hoe ziet mijn team eruit, wat is de kracht, wat is de zwakte, en hoe kunnen we het potentieel beter benutten? Deze workshop geeft een introductie in: teamprocessen, functierollen, karakterrollen, fasen in teamvorming, communicatie binnen teams, etc.

Hoe is het om in een team te werken? Hoe zijn de rollen verdeeld? Hoe zit het met de verdeling van karakters in een team, bijvoorbeeld de aanpakker, de generator van nieuwe ideeën, de advocaat van de duivel of de zorgende.

Belangrijk is dat elk teamlid zich op zijn plek voelt, zichzelf kan zijn en zijn/haar meerwaarde voor het team (h)erkend wordt. Op die manier kan elk teamlid groeien in zijn/haar rol en profiteert het hele team.

Meer informatie over Workshop 'Teamwork'

Bel Mail Brochure

Een korte film laat zien hoe een ‘saaie’ werkomgeving zich ontwikkeld tot een inspirerende en energieke werkplek, die tevens bijzonder succesvol is. De film toont medewerkers die hun werk met meer plezier en toewijding doen en een effectief team vormen.  Na de film gaat de trainer de interactie aan met de groep om te praten over motivatie, pro-actieve houding en plezier in 't werk.

Meer informatie over Workshop 'Verse tomaten!' Over teamspirit!

Bel Mail Brochure

Wanneer het echt spannend wordt staan we vaak tegenover elkaar in plaats van langs elkaar. ‘Verbindend communiceren’ biedt de deelnemers een methode om duidelijkheid te krijgen in communicatie en begrip en verbinding te scheppen tussen mensen.  Praktisch en functioneel communiceren op een manier die leidt tot verbinding en betrokkenheid met jezelf en anderen. Dat heeft alles te maken met je kunnen inleven in de ander.

Verbindend communiceren is geen manier om je doel te bereiken. Het maken van de verbinding IS het doel. Verbinding is immers een essentiële voorwaarde voor open communicatie en samenwerking. Leer hoe je kunt  ‘zenden’ en ‘ontvangen’  mèt empathie en vanuit neutrale waarneming, zodat de communicatie leidt tot meer begrip en verbinding. Dit is feedback in communicatie voor gevorderden! Een workshop waar je rode oortjes van krijgt!

Meer informatie over Workshop 'Verbindend communiceren'

Bel Mail Brochure

Identiteit, missie, visie en waarden. Begrippen die heel belangrijk zijn voor een organisatie, maar die vaak niet landen bij medewerkers. Zijn ze dan wel aansprekend genoeg? Deze workshop biedt handvatten voor een praktische vertaling. Want als je iets wilt zijn, of iets wilt doen, moet je weten wie je bent. Dat geldt voor mensen en organisaties. Deze (start)module verbindt het waarheen met het hoe. Zo ontstaat eenduidigheid in denken en doen. Het Mission Statement van uw organisatie komt tot leven en wordt voelbaar in de harten van uw medewerkers. We beginnen deze module met een tijdreis van 12 minuten langs decennia uit ons verleden. Ga mee op reis en ontdek waar jij voor staat en belangrijk vindt!

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als de neuzen dezelfde kant op moeten;
 • Als er meer eenheid mag binnen het team;
 • Als de prioriteiten reminder.

Meer informatie over Workshop 'Waarden als Kompas'


Bel Mail Brochure


Wat levert het op?

Een energieke en professionele houding tegenover elkaar én de klant. Een betere sfeer op de afdeling door dat niet-productieve stemmingen direct herkenbaar en bespreekbaar zijn.

Power Mindset

Wat gaan we doen?

Medewerkers die verkrampt zijn, kunnen niet meer assertief zijn en worden daardoor minder professioneel. Alleen medewerkers die in hun uitdaging zitten, hebben volledig toegang tot hun kwaliteiten en energie. Door de vaardigheden van Power Mindset bewust in te zetten kunnen we de mindset van onszelf én onze collega's positief beïnvloeden. Power Mindset gaat jou helpen om jezelf en je collega's weer in hun kracht te zetten, de focus te houden op ieders kwaliteiten en het beste resultaat.

Hoe gaan we het doen?

Op interactieve wijze oefenen we verschillende communicatiestrategieën. Je gaat direct ervaren hoe je jezelf of een collega weer focus en energie geeft. Direct toepasbaar om als professional weer in verbinding te zijn met het werk, de kernwaarden, de klant, elkaar èn met jezelf.

Inzetten bij...

Deze workshop van 1/2 dag kunt u inzetten;

 • Als u de samenwerking wilt verbeteren;
 • Als u verandering en flexibiliteit wilt ondersteunen;
 • Als u de energie van het team een boost wilt geven;
 • Als u feedback weer onder de aandacht wilt brengen.

Meer informatie over Workshop 'Power Mindset'

Bel Mail Brochure

De workshop Spiegeltje Spiegeltje, is een veilige feedback werkvorm met een hoge amusementswaarde. Twee acteurs spelen een situatie uit de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Het publiek regisseert de verbeteringen. De gespeelde problematiek is herkenbaar en de afwisseling actie-reactie zorgt voor een dynamisch geheel. Het is leuk, prikkelend en leerzaam en het maakt in korte tijd helder waar het om gaat. In de situatie die gespeeld wordt, zitten diverse leermomenten. Soms is het zo prikkelend dat het onmogelijk blijkt alleen maar toe te kijken.

Inzetten bij...

Deze theaterworkshop kunt u inzetten;

 • Als u de samenwerking wilt verbeteren;
 • Als u de bewustwording wilt verruimen;
 • Als u een duidelijke boodschap wilt meegeven.

Meer informatie over Theaterworkshop 'Spiegeltje, Spiegeltje'

Bel Mail Brochure

Ervaar de dynamiek van belevend leren!

Wat we doen is veelzijdig. Trainingsburo GOAL trainingen.