Workshop
Theatersport

Een interactieve vorm van theater

Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij acteurs ter plekke scènes improviseren. Het is een interactieve vorm van theater, waarbij het publiek vaak suggesties geeft voor de scènes..

Bij theatersport worden er verschillende spelvormen gebruikt, zoals ‘de vloer op’, Bij ‘de vloer op’ krijgen de acteurs een situatie voorgeschoteld waar ze ter plekke op moeten reageren.

Theatersport is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook om zelf te doen. Het kan helpen om je creativiteit en improvisatievermogen te ontwikkelen en je zelfvertrouwen te vergroten.

Theatersport kan een leuke en effectieve manier zijn om te gebruiken in trainingen. Door middel van theatersport kunnen deelnemers hun creativiteit en improvisatievermogen ontwikkelen, hun zelfvertrouwen vergroten en leren samenwerken met anderen. Theatersport kan bijvoorbeeld worden ingezet als onderdeel van een teambuilding maar kan ook worden gebruikt om communicatievaardigheden te verbeteren of om te werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Er zijn verschillende manieren om theatersport in te zetten in een training of opleiding. Zo kunnen deelnemers bijvoorbeeld in groepen improvisatiescènes maken en deze aan elkaar presenteren. Ook kunnen er specifieke improvisatie-opdrachten worden gegeven die gericht zijn op bepaalde vaardigheden, zoals communicatie, samenwerking of creativiteit. Daarnaast kan theatersport ook worden gebruikt als een manier om deelnemers uit hun comfortzone te halen en hen te laten experimenteren met nieuwe ideeën en rollen.

Meer informatie?

Theatersport is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook om zelf te doen.

Neem contact op

Geïnteresseerd?

Neem contact op