Thema 'Verandering & flexibiliteit'

Hieronder treft u onze workshops die aansluiten bij het thema 'Workshop 'Verandering & Flexibiliteit'. U kunt de workshops selecteren die u aanspreken. Ruwweg gaan er 2 workshops in een dagdeel, 5 in een dag, afhankelijk van uw keuze en doelstelling. Het uiteindelijke programma blijft dus een stuk maatwerk. Wij gaan graag met uw keuze aan de slag om te komen tot een impactvol programma waarna uw medewerkers aan de slag kunnen met ideeën, attitudes, kennis en vaardigheden.

De snelheid waarmee zaken veranderen is nog nooit zo hoog geweest. Financiële crisis, technologische ontwikkelingen, herstructureringen, samenwerkingsverbanden en fusies, globalisering van de markteconomie en een voortdurend veranderende wetgeving zijn enkele herkenbare voorbeelden. Dit hoge tempo van veranderen vraagt om een flexibele houding van de mensen die er mee om (moeten) gaan. Van organisaties vraagt het om blijvend te veranderen en flexibel te zijn. Eigenlijk hebben we het dan ook weer over mensen. Het zijn immers de directies, besturen, managers en hun teams die besluitvorming moeten doorvoeren, implementeren en vasthouden. Of zoals Darwin het ooit zei: "Het zijn niet de sterkste, slimste of snelste die overleven in de evolutie, maar het is diegene die zich het best kan aanpassen aan de veranderende omstandigheden."

Om veranderingen makkelijke en beter door te voeren vindt u bij de workshops 'Verandering & Flexibiliteit' een aantal doeltreffende, maar ook leuke en verrassende workshops die tools en eensgezindheid opleveren, maar vooral een flinke dosis enthousiasme die nodig is om veranderingen te realiseren die noodzakelijk zijn.

Beeldenstorm


Een overdreven beeld neerzetten;  dat is wat deelnemers doen in de creatieve workshop Beeldenstorm. Beelden over de organisatie, over interne & externe servicegerichtheid, beelden over verleden – heden – toekomst.  Feedback dat veel duidelijk gaat maken.

Door te overdrijven worden kwaliteiten en verbeterpunten van teams en afdelingen duidelijk. Feedback wordt zichtbaar en bespreekbaar, op een speelse manier. Leuk,spannend, confronterend maar altijd respectvol. Brengt duidelijkheid in samenwerken en teams dichter bij elkaar.

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u de samenwerking wilt verbeteren;
 • Als u de bewustwording wilt verruimen;
 • Als u meer onderling begrip wilt.

Meer informatie over Workshop 'Beeldenstorm'

Bel Mail Brochure

Aan de slag met de Denkhoeden van De Bono! Ideeën van een aantal kanten bekeken. Rood: vanuit je gevoel, je intuïtie, vanuit kennis, Zwart: negatief kritisch: wat voor risico's zitten eraan vast? Geel: positief: wat is goed en haalbaar aan het idee? Groen: Creatief: hoe kan het nog anders? Blauw; beschouwend: hou het proces in de gaten, wordt er iets besloten? Tijdens deze workshop worden de deelnemers actief betrokken bij het in kaart brengen van een probleem en mogelijke oplossingen. Door De Bono's Denkhoeden wordt er geleerd op een creatieve manier na te denken over problemen, veranderingen en innovatie. Door de Denkhoeden van De Bono wordt je wel verplicht op een andere manier met een probleem om te gaan. Sta versteld over wat er aan creatieve mogelijkheden, opties en actie-punten los komt.

Meer informatie over Workshop 'Denkhoeden van De Bono'

Bel Mail Brochure

Help!! U komt zowat om in de hoeveelheid werk en todo's. Het wordt steeds lastiger om het overzicht te houden. U merkt dat u zichzelf soms voorbij loopt en dat er (soms) losse eindjes blijven hangen.  U gaat met minder plezier naar het werk. Is er een manier om weer controle te krijgen over agenda, e-mail en todo lijsten? Maar u heeft geen tijd om boeken te lezen of naar een lange training te gaan. Dan is deze workshop essenties van ZTD echt iets voor u! In een paar uur wordt u ingewijd in de ZTD Zen-To-Done manier van niet harder, maar slimmer werken. Aan de slag! 

Meer informatie over Workshop 'Timemanagement door 'Zen To Done'

Bel Mail Brochure

Samenwerken
"Zelden zoveel plezier gehad – en in zo korte tijd zo veel geleerd over samenwerken in teams... Een leuke teambuilding!" In deze workshop ontdekken deelnemers wat er nodig is om als een hecht team te functioneren.

Binnen of buiten, want er is een in- en outdoorvariant van de spellen waarmee ze dit aan den lijve ervaren.
Deze module is ook een prima start van een team- of personeelsdag! Een workshop die samenwerken - of het gebrek er aan - voelbaar maakt en structuur en tips geeft hoe dit te verbeteren. De workshop 'Succesvol Samenwerken; een investering die direct merkbaar zal zijn in het functioneren van uw team!

Inzetten bij...
Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u de samenwerking wilt verbeteren;
 • Als er beter gecommuniceerd dient te worden;
 • Als mini-teambuilding training.

Meer informatie over Workshop 'Succesvol SamenWerken'

Bel Mail Brochure

Feedback

Feedback! Heel belangrijk tussen collega’s. Maar niet iedereen durft en anderen geven hun mening wel erg recht voor z’n raap. Au! Deze workshop gaat over het waarom van feedback, maar vooral: hoe je feedback geeft en ontvangt. In een veilige sfeer leren confronteren.

Resultaat? Durven benoemen wat er speelt, maar wel rekening houden met. Want pas als je weet waar de schoen wringt, kun je er wat aan doen! Een goede stap voor een organisatie waar openheid en respect belangrijk zijn! 

Dus... kom maar op met die feedback!

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u onderlinge feedback wilt bevorderen;
 • Als u de interne klantgerichtheid wilt verbeteren;
 • Als u een hechter team wilt vormen.

Meer informatie over Workshop feedback 'Zal ik jou eens wat zeggen?'

Bel Mail Brochure

Een bezoek aan een fantasievolk met een totaal andere cultuur en gewoontes  . . Niets is wat het lijkt... Dat wordt schakelen en aanpassen. Wat is acceptabel, en waar trek jij de streep? 

Wat dat voor effect heeft? Heilige huisjes binnen communicatie moeten al snel omver worden getrokken om aansluiting te kunnen vinden bij de bewoners van dit ver afgelegen prachtige eiland. Een beleving die niemand had willen missen. Deze cultuurshock is niet te boeken via welk reisbureau dan ook. Wel via GOAL trainingen. Bon voyage!

Inzetten bij...
Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u flexibiliteit wilt bevorderen;
 • Als u (beter) met andere culturen wilt samenwerken;
 • Als u het inlevingsvermogen wilt vergroten.

Meer informatie over Workshop 'Groeten uit de rimboe'

Bel Mail Brochure

Voorbeeld: Dat de klant het product hier gekocht heeft, is volkomen duidelijk. Maar waar is het bonnetje? Het bedrijfsbeleid is: alleen ruilen met bon.

Wie overtreedt die regel en maakt de klant blij. Wie houdt voet bij stuk?

Dilemma’s los je op met flexibiliteit binnen kaders. In deze workshop gaan medewerkers met elkaar in debat over broodnodige regels en idem dito uitzonderingen. Resultaat: beweging en begrip voor elkaars standpunt. Deze module vormt een prachtig duo met Waarden als kompas

Inzetten bij...
Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u betrokkenheid wilt vergroten;
 • Als u de bewustwording wilt verruimen;
 • Als u meer discussie open wilt.

Meer informatie over Workshop 'Lagerhuis Discussie'

Bel Mail Brochure

Tango
Argentijnse Tango is een gepassioneerd spel tussen leider en volger
De leider geeft initiatief voor de pas,  de volger neemt deze uitnodiging aan.  Dat vraagt om vertrouwen en inleven! De volgorde van de passen staat niet vast en tóch is het mogelijk met zijn tweeën te dansen. Het is een dans van aanvoelen en praten zonder woorden. De deelnemers ervaren in deze workshop hoe het is om met één hart en vier benen over de dansvloer te bewegen. Dat is pas samenwerken!

In deze leuke, maar ook confronterende workshop 'It takes teamwork to tango!' word de Tangodans als spiegel gebruikt. Behalve het leren dansen van de basis van de tango krijgen de deelnemers inzichten over thema's als verantwoordelijkheid geven en nemen, afstemmen en samenwerken. Deelnemers zeggen dat het confronterend is, maar altijd met een lach.

Er hoeven niet per sé evenveel mannen als vrouwen te zijn. Deze dansworkshop is meer een verkenning van kwaliteiten binnen het volger- en leiderschap. Deze is niet sekse-specifiek. In het begin van de workshop zal er daarom gevraagd worden wie welke rol wil dansen. Openstaan voor verandering dus ;-)  

Let's Tango!!

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als u een hechter team wilt;
 • Als u verandering bespreekbaar wilt maken;
 • Als u een betere samenwerking wilt.

Meer informatie over Workshop 'It takes Teamwork to Tango!'

Bel Mail Brochure

Verander toch lekker zelf is de workshop waarin wordt ervaren dat verandering begint bij jezelf. Aikido Masters in vol ornaat laten de kracht van focus ervaren. In een korte clinic laten ze zien hoe anders denken een ander effect geeft. Focus en ‘ik kan het’ geven kracht om door een houten plank te slaan! Een ervaren trainer begeleidt deze clinic en maakt de deelnemers bewust van hoe anders denken, anders doen een ander resultaat oplevert. 

Meer informatie over Workshop 'Veranderen begint bij jezelf'

Bel Mail Brochure

Identiteit, missie, visie en waarden. Begrippen die heel belangrijk zijn voor een organisatie, maar die vaak niet landen bij medewerkers. Zijn ze dan wel aansprekend genoeg? Deze workshop biedt handvatten voor een praktische vertaling. Want als je iets wilt zijn, of iets wilt doen, moet je weten wie je bent. Dat geldt voor mensen en organisaties. Deze (start)module verbindt het waarheen met het hoe. Zo ontstaat eenduidigheid in denken en doen. Het Mission Statement van uw organisatie komt tot leven en wordt voelbaar in de harten van uw medewerkers. We beginnen deze module met een tijdreis van 12 minuten langs decennia uit ons verleden. Ga mee op reis en ontdek waar jij voor staat en belangrijk vindt!

Inzetten bij...

Deze workshop kunt u inzetten;

 • Als de neuzen dezelfde kant op moeten;
 • Als er meer eenheid mag binnen het team;
 • Als de prioriteiten reminder.

Meer informatie over Workshop 'Waarden als Kompas'


Bel Mail Brochure

De theaterworkshop is een veilige werkvorm met een hoge amusementswaarde. Twee acteurs spelen een situatie uit de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Het publiek regisseert de verbeteringen. De gespeelde problematiek is herkenbaar en de afwisseling actie-reactie zorgt voor een dynamisch geheel. Het is leuk, prikkelend en leerzaam en het maakt in korte tijd helder waar het om gaat. In de situatie die gespeeld wordt, zitten diverse leermomenten. Soms is het zo prikkelend dat het onmogelijk blijkt alleen maar toe te kijken.

Inzetten bij...

Deze theaterworkshop kunt u inzetten;

 • Als u de samenwerking wilt verbeteren;
 • Als u de bewustwording wilt verruimen;
 • Als u een duidelijke boodschap wilt meegeven.

Meer informatie over Theaterworkshop 'Spiegeltje, Spiegeltje' (acteurs)

Bel Mail Brochure

"Wat ik nou heb meegemaakt!...." Niemand is beter in staat de vinger op de zere plek kan leggen dan diegene die het allemaal heeft meegemaakt. In deze theaterworkshop laten acteurs tot op de huid voelen waar het eigenlijk om draait. Herkenning die leidt tot hilariteit, maar ook tot de frustratie, gêne en de wil tot verandering. Hierna is niets meer wat het was. Een indringende confrontatie die wij van harte aanbevelen als begin van een serieus traject waar gevraagd wordt om vernieuwing en flexibiliteit om tot verandering te komen.

Meer informatie over Theaterworkshop 'De wereld van...'

Bel Mail Brochure

Ervaar de dynamiek van belevend leren!

Wat we doen is veelzijdig. Trainingsburo GOAL trainingen.